De_top_5_Food_Festivals

Zondag 20 en maandag 21 april is het weer zover: Pasen. Een eeuwenoud feest waaraan iedere cultuur zijn eigen invulling geeft. De christenen vieren dat Jezus die dag opstond uit de dood, anderen wachten met smart op de paashaas en zijn goedgevulde mand met eieren. Ontdek hoe andere landen Pasen vieren en laat je inspireren door de topbestemmingen van online reisbureau ebookers.nl.

#1 New York: Easter Parade – 20 april 2014
Met Pasen trekken de inwoners van New York hun mooiste en gekste paasoutfit uit de kast voor de Easter Parade. Ook de prachtig versierde praalwagens zijn een onderdeel van deze traditie. De parade start rond 10:00 uur op Fifth Avenue en eindigt rond 16:00 uur op 57th Street. Loop mee met de optocht of geniet vanaf de zijkant. Volgens insiders is de St. Patrick’s kathedraal op Fifth Avenue de uitgelezen plek om de optocht te bekijken.

#2 Amsterdam: Kuikens knuffelen in Artis – 20 en 21 april 2014
Jong en oud genieten tijdens de paasdagen van de leuke en leerzame activiteiten in de Amsterdamse dierentuin Artis. Knuffel met de pasgeboren kuikens, doe mee met de paasspeurtocht of leer meer over jonge dieren die uit het ei kruipen. Ben je van plan om deze dagen te overnachten in onze eigen hoofdstad? Wacht dan niet te lang met boeken, Amsterdam is namelijk voor Nederlanders de populairste bestemming om een lang weekend door te brengen met Pasen**.

#3 Londen: Paaseieren zoeken in de Kew Gardens – 5 t/m 21 april 2014
De botanische Kew Gardens staan van 5 tot en met 21 april geheel in het teken van Pasen. Op 20 april om 09:30 start de zoektocht naar de ’tokens’. Ruil deze tokens vervolgens bij de paashaas in voor een heerlijk chocolade paasei. Kun je geen genoeg krijgen van chocolade? Dat komt goed uit: deze twee weken is er Charlie’s Chocolate Adventure in de Kew Gardens. Geniet tijdens dit avontuur van een chocoladetour, ontdek de geschiedenis van chocolade en luister naar de oempa-loempa gedichten. Wees ook hier snel met het boeken van een hotel, Londen is na Amsterdam de meest populaire bestemming voor een lang weekend met Pasen**.

#4 Parijs: Paaseieren maken in het Chocolademuseum – april/mei 2014
Het Musée du Chocolat gaat vierduizend jaar terug en vertelt de overheerlijke geschiedenis van chocolade. In de maanden april en mei kun je in dit museum ter gelegenheid van Pasen een chocoladeworkshop volgen. Onder begeleiding van een meester chocolatier mag je een uur lang werken aan jouw eigen chocolade paashaas of paasei, en deze na afloop natuurlijk heerlijk zelf opeten. Het fijne aan Parijs is dat het rondom Pasen lang niet zo druk is als in de zomer, geniet daarom van de rust in deze romantische hoofdstad**.

#5 Sydney: Royal Easter Show – 10 t/m 23 april 2014
De legendarische Royal Easter Show in Sydney staat dit jaar in het teken van ‘Let your senses run wild’. Deze jaarlijks terugkerende show is het grootste evenement in Australië en trekt ieder jaar duizenden bezoekers. Prikkel je zintuigen en knuffel met dieren, proef het lekkerste eten, de beste wijnen en snuif de heerlijke geur van versgebakken scones op. Wees op tijd met het boeken van een vliegticket naar het zonnige Australië: Sydney is de populairste bestemming van dit werelddeel – het aantal mensen dat een ticket naar deze stad boekte, steeg afgelopen jaar met 30%*.

*o.b.v. vluchtgegevens ebookers.nl 2012 & 2013
**o.b.v. hotelboekingen ebookers.nl 2013

Over ebookers.nl
ebokers.nl, één van Europa’s grootste online reisorganisaties, wil de klant van dienst zijn door kwaliteit te bieden voor de laagst mogelijke prijs. Transparantie en openheid over de prijzen spelen een belangrijke rol bij ebookers.nl. Via de website bedient het bedrijf de Nederlandse markt op het gebied van vliegtickets, hotels en autohuur. ebookers.nl is een merk van het internationale bedrijf Orbitz Worldwide dat al meer dan twintig jaar bestaat en goede relaties onderhoudt met diverse aanbieders van reisproducten. Hierdoor kan ebookers de keuze bieden uit meer dan 250 luchtvaartmaatschappijen, 110.000 hotels wereldwijd en vrijwel alle gerenommeerde autoverhuurbedrijven.

ebookers.nl/ twitter.com/ebookers_nl / facebook.com/ebookers.n

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.