1

Twaalf dagen lang is Paleis Soestdijk het decor voor een speciaal kerstprogramma voor jong en oud. Vertellingen door professionele ‘storytellers’ – ondersteund door projecties en lichtkunst – spelen de hoofdrol. De verhalen gaan over de voormalige bewoners van Paleis Soestdijk, waarbij feiten en fantasie de geschiedenis invullen. Bezoekers maken een rondtocht door het paleis en kiezen bij welke verhalen zij blijven luisteren. Voor kinderen is er een bijpassende speurtocht en komen de verhalen in het souterrain van het paleis tot leven door ‘videomapping’: projecties van bewegende beelden.

1a

De kunst van het vertellen
De kracht van woorden wordt tegenwoordig wel eens onderschat. We leven in een visuele wereld, maar de impact van het

gesproken woord blijft onverminderd sterk. Er zijn in Nederland momenteel nog geen dertig mensen die zich professioneel met de ‘Kunst van het Vertellen’ bezighouden. Paleis Soestdijk werkt om professionaliteit en kwaliteit te garanderen samen met het artistieke team van Storytelling Festival Amsterdam. Speciaal voor het paleis ontwikkelden zij authentieke verhalen die als een aangeklede Storywalk te beleven zijn. Storytelling en cultureel erfgoed hebben immers iets met elkaar. Verhalen zijn uitermate geschikt om de geschiedenis weer tot leven te brengen en deze op nieuwe manieren te beleven en te interpreteren. Het programma wisselt dagelijks, bezoek de website voor het actuele programma

Visueel spektakel voor kleine prinsen en prinsessen
In het souterrain blikken vier korte verhalen – in een modern en fantasierijk jasje – terug op de geschiedenis. Kinderen volgen een speurtocht door het paleis die leidt naar het soutterain. Daar komen de voormalige bewoners van het paleis tot leven door videomapping: projecties van bewegende beelden in de ruimte, de prinsen en prinsessen lijken echt rond te lopen! Kunstenares Irma de Vries (ondermeer bekend van haar werk voor het Amsterdam Light Festival) ontwikkelde dit speciale kinderprogramma.

Irma de Vries – Mozes & Aaronkerk – videomapping projectie tbv Amsterdam Light Festival 2014
Irma de Vries – Mozes & Aaronkerk – videomapping projectie tbv Amsterdam Light Festival 2014

Openingstijden:
Kijk voor de aangepaste openingstijden tijdens de kerstvakantie op www.paleissoestdijk.nl

:Tickets:
Volwassenen: 13,50 in de voorverkoop, 15,00 euro aan de kassa
Kinderen 4 t/m 12 jaar: 10 euro, gratis indien verkleed als prins/prinses
Kinderen t/m 4 jaar: gratis

Over Paleis Soestdijk
Paleis Soestdijk is vooral bekend als woon- en werkpaleis van Prinses Juliana en Prins Bernhard die het paleis bewoonden vanaf 1937 tot aan hun overlijden. Sinds het overlijden van Prins Bernhard in 2004 zoekt het Rijksvastgoedbedrijf naar een passende herbestemming voor Paleis Soestdijk en het omringende landgoed. Eerbied voor de geschiedenis en het aanwezige culturele erfgoed vormen hierin een belangrijk uitgangspunt. Juist door haar geschiedenis blijft de locatie tot de verbeelding spreken. In afwachting van een vitale nieuwe bestemming voor dit bijzondere culturele erfgoed is Paleis Soestdijk vanaf 2007 opengesteld voor publieksbezoek. Cultureel organisatiebureau Artifex is onderdeel van Partners in Cultuur en Beleving uit Amsterdam en verzorgt sinds 2011 de tijdelijke exploitatie van Paleis Soestdijk. Artifex is in samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf verantwoordelijk voor onder meer de publieke openstelling, programmering, groepsreserveringen, retail en verhuur van de verschillende locaties. Kijk voor meer informatie op www.paleissoestdijk.nl of volg ons op Facebook, Twitter of Pinterest.
Bezoekadres: Paleis Soestdijk, Amsterdamsestraatweg 1, 3744 AA, Baarn.


written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.