voorleesdagen_lo_res

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is veel aandacht voor het voorlezen aan kinderen. Dat is goed want voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die worden voorgelezen beter presteren op school*. Een verhaaltje voor het slapengaan is dus niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Daarnaast stimuleert voorlezen het leesplezier van kinderen.

Voorlezen: leuk, gezellig en leerzaam
Voorlezen heeft een positief effect op de woordenschat, spelling, tekstbegrip en leesattitude. Het stimuleert de taalontwikkeling van kinderen op een positieve manier. Met een lidmaatschap op de Borre Leesclub is er voor ouders van jonge kinderen altijd iets leuks voor te lezen. Leden ontvangen elke maand twee prachtig geïllustreerde kinderboeken met een harde kaft. De boeken bevatten interactieve onderdelen ter ondersteuning van het leesonderwijs.
Aanvullend ontvangen leden elke maand het Borre Clubblad, een mini magazine met educatieve spelletjes. De boeken zijn ontwikkeld met medewerking van een kinderpsycholoog. De boeken en andere producten van Borre Leesclub groeien wat betreft onderwerpen en niveau mee met de leeftijd van het kind.

borre_instagram
Kans op gratis lidmaatschap

Vanwege de Nationale Voorleesdagen verloot Borre Educatief gratis kwartaal-lidmaatschappen op de Borre Leesclub. Doe mee en fotografeer vóór 1 februari 2015 een voorleesmoment bij jou thuis, met een Borre-boek of een ander leuk kinderboek. Deel het met ‘borreleesclub’ op social media met vermelding #borrevoorlezen of mail het naar mail@borre.nl. Ook als je al lid bent, kun je mee doen en maak je kans op een van de gratis kwartaal-lidmaatschappen.

* Onderzoek is in opdracht van Stichting Lezen, Stichting Lezen Vlaanderen en de Nederlandse Taalunie uitgevoerd door onderzoeksbureau Intomart GfK, onder 2000 respondenten boven de 13 jaar. Deze groep is representatief voor de Nederlandse bevolking.

borre_pluisdierLR
Over Borre

Borre, het grappige ventje in het rood-wit gestreepte shirt, is in zijn 10-jarig bestaan uitgegroeid tot een nieuw Nederlands icoon. Schoolgaande kinderen maken kennis met Borre via de boekenacties op basisscholen. Inmiddels staan er ruim 4 miljoen Borre-boeken in de Nederlandse kinderkamers. In de verhalen gedraagt Borre zich als normale jongen in een mensenwereld, al ziet hij er wat niet-menselijk uit. Soms wordt Borre aangezien voor een kat, maar hij is geen dier. Daarvoor heeft hij toch te veel menselijke kwaliteiten, aangezien hij woont, eet en leeft als een mens. Hij woont in een huis met zijn twee ouders en Pluisdier het huisdier.In de boeken voor kleuters (groep 1 en 2) beleeft Borre vaak fantasierijke avonturen. Borre heeft steeds de leeftijd van de lezer, waardoor de kinderen het avontuur door Borres ogen kunnen bekijken. Pluisdier het huisdier is regelmatig aan zijn zijde te vinden. Vanaf de boeken voor groep 3 komt het nieuwe buurmeisje Radijs in beeld. Borre raakt met haar bevriend en ze trekken veel op in de verhalen voor die leeftijd. In groep 4 (7/8 jaar) komt Borre ook in aanraking met zijn schoolgenoten Ovi en Elle. Uiteindelijk besluiten Borre, Radijs, Ovi en Elle samen een geheime club te vormen. Deze club speelt in de boeken voor groep 5 t/m 8 een grote rol in de verhalen.

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.