Niet_te_geloven

Auteur Hetty Luiten is niet meer – zij overleed na een kort ziekbed op 7 maart 2013. In haar boeken leeft zij echter onverminderd voort. Hetty behoort tot de meest uitgeleende auteurs van Nederland en ook nu verschijnt er postuum een prachtig nieuw boek van haar hand met de toepasselijke titel: “Niet te geloven!”.

Hetty Luiten (1950) is geboren in Enschede en opgegroeid in Haarlem. Daar deed ze de hbs, waarna ze wat heeft “rondgezworven” in Nederland, België en Duitsland. Hier had ze ook verschillende baantjes, onder andere bij een Zweeds bedrijf. Vervolgens trouwde ze en werd fulltime huisvrouw nadat er kinderen kwamen. Ondertussen werd ze verliefd op Zweden en leerde de taal; later ook Deens. Z e werd vertaalster. Honderden korte verhalen vertaalde ze, voor bijna elk Nederlands en Belgisch tijdschrift, vele zakelijke teksten en ook diverse boeken. Ze verhuisde naar het Groningse platteland, waar ze dagelijks genoot van de rust en het uitzicht.

Aangemoedigd door een Deense schrijver en door de Groningse rust, ging ze ook zelf schrijven. Samen met haar Deense collega maakte ze een serie kinderverhalen voor Donald Duck. Daarna schreef ze “zelfstandig”. In het begin kortere teksten (zoals columns voor het “Friesch Dagblad” en het tijdschrift “Vriendin” en korte verhalen voor de bladen “YES”, “Donald Duck”, “Okki”, “Taptoe”, “Flair”), maar nadat zowel man als kinderen het huis uit waren, werden het boeken. De laatste tijd wisselde ze het vertalen af met het schrijven – en ook daarvan genoot ze dagelijks. Al haar boeken zijn uitgekomen in groteletteruitvoering (uitgever GLB – zie: www.groteletter.nl) en als gesproken boek en/of braille (zie www.aangepast-lezen.nl)

“Niet te geloven!”
In “Niet te geloven” verkoopt Pieter (58) zijn goedlopende en zeer winstgevende reclamebureau aan zijn twee zoons Arend en Rudy. Hij denkt dat hun toekomst hiermee is verzekerd. Zelf vertrekt hij met zijn vrouw Angela voor een halfjaar naar Italië. Helaas zijn de berichten over het familiebedrijf die hij daar ontvangt niet positief. Ze waren een hechte familie zolang Pieter aan het hoofd van de zaak stond, maar met een dreigend faillissement in aantocht, wordt het steeds moeilijker lief en aardig met elkaar om te gaan.

Net als haar andere boeken is ook dit boek zeer herkenbaar geschreven, in een eenvoudige vlotte stijl. En ook nu weer is het de auteur gelukt vorm te geven aan een gewoon gezin met levensechte gevoelens en innemende karakters. Dit alles met oog voor sprekende details. Ode aan een getalenteerd schrijfster!

Niet te geloven!, familieroman
Auteur: Hetty Luiten
Uitgave: Uitgeverij Ellessy
ISBN: 978 90 8660 232 2
Omvang: 308 pag.
Prijs: € 18,75

Het boek is verkrijgbaar in elke reguliere boekhandel

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.