Pesten blijft helaas een actueel onderwerp, misschien nu wel meer dan ooit. Tijdens de intelligente lockdown spendeerden kinderen en jongeren meer tijd online om onderwijs te volgen en in contact te blijven met hun vrienden en familie. Dit leidde tot een toename van online pesten. TV-zender Cartoon Network roept, samen met presentator en DJ Fernando Halman en Stichting Stop Pesten Nu, kinderen op vriendelijk tegen elkaar te zijn. Dit doen zij met een TV spot, die vanaf vandaag te zien is op de zender en op het YouTube-kanaal van Cartoon Network, én een speciaal platform: Buddy Network. Kinderen vinden hier informatie over pesten en tips en over hoe ze een goed maatje kunnen zijn. De favoriete Cartoon Network karakters leren de kinderen: Wees een maatje, geen pestkop!

Uit onderzoek onder kinderen van zes tot 12 jaar blijkt dat meer dan de helft van hen (57%) graag omschreven wordt als aardig. Daarnaast geeft 52% van de kinderen aan dat als anderen aardig tegen hen zijn, dit hen zou helpen zelf ook aardiger te zijn. De antipesten campagne speelt daarop in met onder andere de maatjes code met 7 tips om een goede vriend te zijn. Op het online platform kunnen kinderen, ouders en leraren daarnaast filmpjes bekijken over vriendschap en pesten.

Presentator Fernando Halman heeft zich aan deze campagne verbonden omdat hij samen aan een betere wereld wil werken, een wereld zonder pesten. “Laten we beginnen bij de kern en kinderen duidelijk maken dat pesten niet kan en ze leren dat ze juist elkaars maatje moeten zijn. Laten we alle verschillen van elkaar omarmen want ik geloof dat anders zijn juist een verrijking en een kracht is. Als ambassadeur van deze campagne wil ik de boodschap uitdragen dat we ons moeten focussen op verbinden, opkomen voor elkaar en vooral veel good vibes verspreiden.”, aldus Fernando Halman

Bezoek voor meer informatie http://buddy.cartoonnetwork.nl

Over Stichting Stop Pesten Nu
Buddy Network wordt ondersteund door Stichting Stop Pesten Nu als deskundige partner. Dit informatie-, expertise en kenniscentrum gericht op pesten en online pesten (cyberpesten) zet zich in voor vergroting van het bewustzijn, zodat het pestgedrag van binnenuit en buitenaf wordt aangepakt

Over Cartoon Network
Cartoon Network is de ultieme bestemming voor fun en avontuur de klok rond! Het is de thuisbasis van prijswinnende cartoons als The Amazing World of Gumball, Adventure Time en We Bare Bears. Lach je krom met eindeloos veel grappen en verhalen in Unikitty, Steven Universe en Teen Titans Go! En alsof dat niet genoeg is, staat er een stevige dosis actie op het programma met stoere shows zoals Ben 10 en DC Super Hero Girls die je op het puntje van je stoel houden. Cartoon Network, waar je verbeelding op hol slaat!

[1] Bron: COVID-19 and its implications for protecting children online, April 2020
[1] Bron: Act of Kindness, onderzoek Opinion Matters in opdracht van Turner Broadcasting, 6.539 kinderen 6-12 jaar

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.