Weet je dat een baby gemiddeld zo’n zes luiers op een dag nodig heeft? Denk je eens in wat je dan betaald aan luiers, om maar niet te spreken van die enorme afvalberg. Wil je af van de plastic wegwerpluier dan is er een hele mooi oplossing: de wasbare luiers van Nappy’s. Beter voor babybilletjes, goed voor je portemonnee en vriendelijker voor het milieu.

Zwanger of misschien net een kindje? Neem dan eens een kijkje bij de wasbare luiers van Nappy’s. Deze wasbare luier kan na aanschaf de hele luierperiode van je kindje worden gebruikt, deze gooi je namelijk niet weg. Dat klinkt bijzonder en werkt als volgt; de wasbare luier bestaat uit een cover die je samen gebruikt met een inlegluier. Die laatste vangt alle ontlasting op zodat je de cover zo’n twee tot drie dagen kan gebruiken. Het voordeel van de wasbare luiers van Nappy’s is dat je niet de gehele luier uit hoeft te wassen. Als inlegluier kan gekozen worden voor de katoenen luier, al of niet aangevuld met een extra inlegger, ook wel Booster genaamd.

De katoenen luier geniet steeds vaker de voorkeur naast de wegwerpluier, de katoenen variant is immers ook bijzonder vriendelijk voor babybilletjes. Wegwerpluiers bestaan voor een groot deel uit plastic, de super absorberende laag bevat korrels die na aanraking met ontlasting veranderd in een gel. De billetjes van je baby blijven droog, maar worden daarnaast ook uitgedroogd met als gevolg schrale en kapotte billetjes. De kans op luieruitslag is stukken kleiner bij een katoenen luier, juist omdat deze geen vocht onttrekt aan de huid. Daarnaast helpt een katoenen luier om je kleintje eerder zindelijk te laten worden. De wasbare luiers zijn dan ook een ideale combinatie met de katoenen luier. De wasbare luier heeft goede elastieken bij de rug en de beentjes, dus de kans op een lekkende luier is minimaal.  Verder is de wasbare luier wat breder tussen de beetjes en dit zorgt er weer voor dat de beentjes van je baby een beetje zitten zoals ze dat in de baarmoeder deden, wat je baby een veilig en geborgen gevoel geeft. Motorisch is er ook een voordeel, want baby’s heupjes worden optimaal ontwikkeld.

Naast dat de wasbare luiers beter zijn voor babybilletjes scheelt het ook enorm in de kosten, want na aanschaf van enkele exemplaren kun je hier de gehele luiertijd van je baby mee doen. Sterker nog, de wasbare luiers van Nappy’s zijn van zo’n goede kwaliteit dat de luiers met een gemak ook nog gebruikt kunnen worden voor volgende kindjes. De wasbare luiers zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten: S voor baby’s van 4 tot 8 kg, M voor baby’s van 8 tot 11 kg en L voor baby’s van 11 tot 16 kg. Daarnaast is er een ruime keuze aan vrolijke printjes.

Ben jij op zoek naar een beter alternatief voor de wegwerpluier? Kijk dan eens op de website van Nappy’s en verbaas je over het meest uitgebreide assortiment. Daarnaast kun je op de site een schat aan informatie vinden waarom je zou kiezen voor deze fijne wasbare luiers, je ziet ervaringen van ouders en er is een luierkeuzehulp om de perfecte wasbare luier te vinden die past bij jouw kindje. Je kan de wasbare luiers en accessoires los bestellen, maar Nappy’s heeft ook diverse (start-)pakketten. De wasbare luier is een topper, voor je baby, voor je portemonnee én voor het milieu.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.