Het is al even geleden, het Wereld Kampioen Voetbal 2018. Hoewel Nederland deze keer niet van de partij was hebben we toch met zijn allen vele wedstrijden gekeken. Bij sommige wedstrijden viel je bijna in slaap, maar bij andere duels zaten we op het puntje van onze stoel, helemaal als je deel nam aan zo’n gezellige WK poule. Tijd om toch nog een terug te kijken naar het WK 2018 in Rusland.

Dit jaar werd van 14 juni tot en met 15 juli het WK in Rusland gespeeld en er deden maar liefst 32 teams mee. De wedstrijden werden gespeeld in stadions in de steden Jeksterinenburg, Kaliningrad, Moskou, Nizjni Novgorod, Kazan, Samara, Saransk, Volgograd, Rostov, Sotsji en Sint-Petersburg. De eerste wedstrijd werd gespeeld door Rusland en Saoedi-Arabië in het Olympische stadion in Moskou, het Loezjniki. De Russen lieten zich in dit duel van hun sterkste kant zien, wat resulteerde in een score van 5-0 voor het gastland. Geen gek begin van het WK 2018.

Naast voetbal was er ook genoeg ander entertainment te zien op het WK. Want wie heeft nu niet gezien hoe Maradonna de aandacht op zich wist te vestigen bij de wedstrijd tussen Nígeria en Argentinië door heen en weer te zwalken en wild met zijn middelvinger te zwaaien. Dronken, doorgedraaid, er verscheen van alles in de media. Zelf zei de oud voetballer dat alles op een misverstand bleek te rusten.  Of wat dacht je van de vier activisten van Pussy Riot die in de 52e minuut van de finale tussen Kroatië en Frankrijk het veld opstormden als actie tegen politieke gevangenen die vastzitten in Rusland. De groep bestond uit drie vrouwen en een man die kleding droegen met symbolen van de Russische politie. Naast deze niet direct gerelateerde voetbal entertainment waren er ook opvallend veel voetballers die de kunst van het tijdrekken goed verstonden, wat resulteerde in vaak liggende voetbalsterren –denk aan Neyman die alles bij elkaar ruim een kwartier op de grond heeft gelegen- of flauwe acties van een bal wegtrappen wanneer het team dat aan de winnende hand was een bal moest ingooien. Naast voetbal was er dus volop extra entertainment te zien.

Ook een vorm van extra entertainment  bij het voetballen zijn ongetwijfeld de WK poules, want wie heeft er nu niet wat ingezet op dat voetbalteam waarvan je dacht dat het zou gaan winnen. Vooral op het werk onder collega’s is een WK poule erg populair en kan rekenen op vele deelnemers. Ook een mogelijkheid is om online aan zo’n poule mee te doen door te wedden op wedstrijden. Het geeft nét wat extra spanning tijdens het WK, want wat als jouw gekozen team nu écht gaat winnen? Wist je trouwens dat 31% van de poule deelnemers had gestemd op Duitsland omdat ze er vast van overtuigd waren dat zij wereldkampioen zouden worden? Helaas ging die titel naar Frankrijk.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.