In het gewone leven zijn we druk bezig en worden we opgeslokt door de routine van alledag. Maar eenmaal op vakantie of genietend van een lange zomeravond is er weer alle tijd voor; kaartspelletjes. Er is natuurlijk niets leukers om zo gezellig samen tijd door te brengen.

Op vakantie ben je overdag vaak druk bezig, zwembad hier, excursie daar en na afloop ergens eten. De late zomeravonden worden meestal rustig doorgebracht voor tent, caravan of bungalow, vaak onder het genot van iets lekkers. Een fijn moment om met het gezin bij elkaar te zitten en een spelletje te doen. Kaarten is één van de meest gespeelde spelletjes in Nederland. Een stok kaarten neemt immers weinig ruimte in de koffer in en je kan er ontzettend veel kanten mee op.

Zit je je in je eentje wat te vervelen dan kan een spelletje Patience je heerlijk bezighouden, maar ben je met een groep(je) dan kan er al meer worden gespeeld. Het bekendste kaartspelletje is natuurlijk pesten, want wie is daar nu niet mee opgegroeid? De basisregels zijn vrij simpel, dus kan dit kaartspelletje al vanaf jonge leeftijd mee worden gespeeld. Bij de joker vijf kaarten pakken, acht wacht, er zijn tal van spelregels rondom het potje pesten, elk gezin kent hun eigen variant. Bij elkaar gezeten volgen vaak de meest hilarische uitvoeringen van dit aloude kaartspelletje.

Wanneer de kinderen wat ouder zijn kan er over gestapt worden op wat meer ingewikkelde kaartspellen zoals Hartenjagen of Klaverjassen waarbij de uitdaging is zoveel mogelijk punten te behalen. Ook Bridge en Rikken zijn kaartspellen die leuk zijn om samen te doen en hierbij dien je zoveel mogelijk slagen te halen, terwijl bij Jokeren het juist de bedoeling is om zoveel mogelijk kaarten weg te spelen.

Ook een erg leuk kaartspel is 21-en, of voor de kenners Black Jack, hierbij is het je doel om meer punten dan je tegenstander te krijgen zonder dat je de 21 punten overschrijdt. Haal je meer dan 21 punten dan lig je uit het spel, zit je daaronder dan is het maar net de vraag of je meer hebt dan je tegenstander. Diegene die het dichtste bij de 21 in de buurt komt heeft gewonnen. Trek je bij dit spel twee keer de aas, dan ben je onherroepelijk de winnaar met precies 21 punten. Blackjack is overigens niet zomaar een kansspel, maar tegelijkertijd ook een skillspel waarbij kansberekening en kaarten tellen de kant op winst vergroten. Hoe je dat goed kan leren lees je op blackjackonline.nl

Welk kaartspelletje je ook kiest, kaarten blijft een leuke bezigheid om samen mee bezig te zijn op een zomeravond.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.