cover-het-vluchtelingenleven-gezien-door-kinderogen-esther-van-der-hamBinnenkort overhandigt auteur Esther van der Ham het gebundelde kinderboek Jamil & Jamila (deel 1 en 2), dat zij schreef met Elsbeth de Jager, aan kinderen in Libanese vluchtelingenkampen. Samen schreven zij drie boeken over Jamil en Jamila, twee Syrische vluchtelingenkinderen. De eerste twee delen zijn inmiddels in het Arabisch vertaald en in één boek gebundeld. Dit boek helpt de kinderen om hun traumatische ervaringen een plekje te geven of te verwerken.

Esther gaat ze deze maand zelf overhandigen aan de kinderen die het onderwerp vormen voor de verhaallijnen. Ze deelt haar ervaringen in een blog: https://www.droomvalleiuitgeverij.nl/reis-naar-vluchtelingenkampen-libanon/
Tevens gaat zij informatie verzamelen voor een heel bijzonder nieuw boek: het leven in een vluchtelingenkamp gezien door kinderogen.

 


esther-van-der-ham-1Gelukszoekers of gewoon kind?
In het nieuwe boek over de vluchtelingenkinderen, vertellen de vluchtelingenkinderen zelf hun verhaal. Esther maakt dat inzichtelijk met foto’s en citaten. Op basis van dit boek kan de lezer een beter oordeel vormen over hun motivatie en drijfveren. Zijn de kinderen daar zo veel anders dan onze eigen kinderen? Hebben zij minder of andere rechten? Hoe zien zij hun toekomst? Wat kunnen wij bijdragen aan een goede toekomst voor hen en is dat nodig?

 

esther-van-der-ham-2Kindertrauma’s
De boeken Jamil & Jamila zijn zo geschreven dat ze kinderen helpen bij het verwerken van hun opgelopen trauma’s. De boeken zijn gebaseerd op waargebeurde situaties en zijn politiek en religieus neutraal. Ook deze kinderen hebben recht op een goede toekomst. Het onderwijssysteem in Libanon is berekend op 150.000 leerlingen. Door de instroom van Syrische vluchtelingen is dit niet meer voldoende, het zou verdrievoudigd moeten worden. Een hele generatie kinderen wordt nu uitgesloten van onderwijs, wat de kans op aansluiting bij een terreurnetwerk vergroot.


Boeksponsoring
De twee auteurs werken belangeloos mee aan de totstandkoming van de boeken Jamil & Jamila, maar ook aan het nieuwe boek. Het boek Jamil & Jamila wordt (middels giften, o.a. van Droomvallei Uitgeverij) door de auteurs gratis uitgedeeld aan de kinderen in de vluchtelingenkampen in Libanon en Griekenland.

Verspreiding van dit initiatief via de media wordt gewaardeerd. Er is op verzoek beeldmateriaal beschikbaar. Extra vragen worden zo goed mogelijk beantwoord en de auteur is bereid tot het meewerken aan interviews.

Droomvallei Uitgeverij, fijne boeken die ook over ingewikkelde onderwerpen kunnen gaan. Boeken voor kinderen en volwassenen van o.a. Marelle Boersma e.v.a.
Meer informatie: Droomvallei Uitgeverij – Esther van der Ham Uitgever, auteur, illustrator/fotograaf
06-11882422 info@droomvallei.netwww.prachtboeken.nlwww.droomvalleiuitgeverij.nl

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.