interview-hans-peetersAuteur Hans Peeters is al met schrijven bezig sinds zijn jeugd. Daarnaast houdt hij van tekenen en heeft hier zijn beroep van gemaakt als technisch – bouwkundig tekenaar. Hans zijn leven verliep niet eenvoudig, maar hij wist terug te knokken. Hij schrijft een thriller trilogie en begint zelfs een eigen uitgeverij. Tijd om eens verder kennis te maken met deze doorzetter.

Wie is Hans Peeters, de auteur achter Onopgelost?
Hans Peeters is inmiddels 59 jaar en schrijft al verhalen, gedichten, een-pagina-stukjes, thrillers en nog veel meer vanaf zijn 11e. Op jonge leeftijd, toen 28, werd ik getroffen door een hersenbloeding. Ik lag vier dagen in coma en heb enkele jaren nodig gehad om mijn verlammingsverschijnselen te overwinnen. In eerste instantie belandde ik in een zwart gat. Ik had alles verloren. Ik raakte mijn baan bij een architectenbureau kwijt evenals mijn gevoel van onoverwinnelijkheid. Ook met mijn toenmalige vrouw kwam het tot een scheiding. Op enig moment heb ik mijzelf herpakt en mijn schouders eronder gezet met de gedachte dat als ik nog iets aan mijn leven wilde hebben, ik dat zélf moest bewerkstelligen. Nu, jaren later, kan ik oprecht zeggen dat ik er (haast) dankbaar voor ben dat ik deze heftige les heb doorleefd. Ik ben heel anders tegen het leven aan gaan kijken. Ik geniet elke dag, ik ben dankbaar voor de kleinste dingen, ik respecteer, accepteer en waardeer. Kortom….ik lééf!

Wat heeft jou er toe gebracht om de thriller Onopgelost te schrijven?
Vroeger schreef ik verhalen, gedichten en na mijn hersenbloeding veel levensverhalen. Ontdekte dat dat juist helend werkt. Naderhand pakte ik weer eens een van de verhaalfragmenten die ik jaren geleden had geschreven. Ik begon het te herlezen en te verbeteren en het verhaal verder af te schrijven. Een thriller was geboren.

Had je toen je begon met schrijven al een duidelijk verhaal in je hoofd of is dat gaandeweg ontstaan?
Zoals ik al zei was dit boek een stukje uit een verhaal waar ik jaren geleden eens ooit begonnen was. Ik vond het in de kast, begon het opnieuw te lezen, enigermate te verbeteren en het verhaal groeide uit tot een thriller. Nota bene een thrillerserie…

De hoofdpersoon uit je boek is een thriller schrijver die research doet voor zijn verhaal. Is er enige overeenkomst met jou als thrillerschrijver of is het verhaal pure fictie?
Het verhaal herbergt enkele overeenkomsten met mij als schrijver. Uiteraard ook veel fictie en vooral ook wel zaken die ergens in de wereld zich afgespeeld hebben.

Onopgelost is het eerste deel van een trilogie die je al eerder hebt uitgebracht, maar nu opnieuw is uitgegeven, waarom is dat gedaan?
Ik heb de boeken laten redigeren en derhalve heb ik het nu opnieuw uitgegeven. Dit is iets wat ik als uitgever altijd doe. De eerste druk is altijd hooguit 250 exemplaren. Zodoende heb ik en hebben andere schrijvers de mogelijkheid nog dingen toe te voegen, weg te laten of gewoonweg iets te veranderen.

Volgen na Onopgelost ook deel twee en drie in een vernieuwde uitgave en wanneer kunnen we die ongeveer verwachten?
Deel 2 en deel 3 zijn eveneens geredigeerd en verschijnen eveneens als 2e druk. Ik verwacht dat ze rond de jaarwisseling of net erna zullen verschijnen.

Zou je na deze thriller trilogie te hebben geschreven bij een volgend boek weer kiezen voor een thriller of misschien iets uit een ander genre?
Ik ben inmiddels bezig aan het vierde deel uit de thrillerserie, maar ben eveneens bezig met een boek over eigenwaarde en zelfrespect. Heel belangrijke zaken tegenwoordig en iedere mens heeft daar recht op. Voor elk boek probeer ik mij helemaal in te leven in al mijn personages en ik probeer er –zonder belerend te zijn- ook nog een levensles in te stoppen. Een van de ‘levenslessen’ die ik erg belangrijk vind is dat vrouwen en mannen gelijkwaardig zijn.

Waar kies je zelf voor als lezer zijnde, ook een thriller of juist iets heel anders?
Als lezer lees ik alle soorten boeken. Zelfs kinderboeken met mooie tekeningen, wat er ongetwijfeld mee te maken heeft dat ik vroeger heel veel getekend heb. Dat doe ik nu nog steeds maar dan alleen bouwkundige tekeningen en het ontwerpen en intekenen van technische installaties.

Ik lees ook graag over hoe anderen tegen het leven aankijken en hoe ze met bepaalde situaties omgaan.

Heb je nog andere bezigheden naast het schrijven en kun je ons hierover iets vertellen?
Zoals ik al aangaf teken ik bouwkundige en technische zaken in mijn dagelijkse leven, schrijf heel veel in de avonduren, lees nog meer en luister graag naar muziek. De televisie zegt me heel weinig, tenzij het echt een mooie film of serie is die me echt boeit. Ik probeer te genieten van elke dag, van mijn vrouw en mijn kinderen.

Tot slot, wat kunnen wij van jou in de toekomst nog meer verwachten?
Ik zal boeken blijven schrijven, want schrijven is een fantastische hobby maar vooral ook een mooie uitlaatklep. Temeer omdat je overdag hard werkt en veel verantwoordelijkheden hebt. Ontspanning is daarom een must mijn inziens voor ieder mens. Je dient ook te genieten van elke dag in je leven

Kijk voor meer informatie over Hans Peeters op:
http://www.in-outbooks.nl
https://www.facebook.com/hans.peeters.35
https://www.facebook.com/hans.peeters.754

 

 

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.