Facebook_-_Banger_Sisters

“Banger Sisters zal worden overgenomen door Facebook” klonk het op 31 maart op Facebook. Een stroom aan reacties en berichten waren het gevolg. Ging Banger Sisters nu echt wereld beroemd worden of was hier sprake van een 1 april grap? En wat was dat met dat miljoen?

Het was Marcel Strooband die op 31 maart de volgende tekst op zijn Facebookpagina zette:
Eindelijk mag het nieuws naar buiten. In overleg met Eva Krap en Nancy Walburg-van Den Berg heb ik de eer u mede te delen dat www.bangersisters.nl morgen zal worden overgenomen door Facebook. Uiteraard volgt hierover een persbericht op de site zelf. Ook de bedragen die hiermee gemoeid zijn komen natuurlijk gewoon naar buiten. We mogen wederom trots zijn dat een Nederlands product gezien is in het grote Amerika en dan ook nog door één van de meest succesrijke zakenmannen ter wereld, de heer Zuckerberg. Ja, ik ben trots en ja, de meiden hebben de nodige champagne al tot zich genomen. U hoort hier meer over!!!!

En dat was het begin van een week vol verbazende reacties. Waar sommigen direct riepen dat het om een 1 april grap ging waren er toch ook behoorlijk wat mensen die het bijzonder serieus namen. Zo stond een van de statussen nog geen twee minuten op Facebook of we kregen een mailtje binnen. Een niet nader te noemen persoon waar we ooit veel tijd in hebben gestopt en die ons vervolgens nooit meer iets liet horen was er zowat als eerste bij. Wat geweldig, we hadden dit succes écht verdiend. Misschien was het een idee om nogmaals een interview met hem te doen. Oké, dachten we, dit was op zijn minst apart te noemen. Ook andere ‘fans’ die eerder beweerde dat Banger Sisters eigenlijk maar niks was kwamen weer eens gezellig langs. Bijzonder hoe mensen reageren als ze denken dat er wat te halen valt.

Maar ook felicitaties begonnen binnen te stromen. Eva werd op vrij hysterische wijze opgebeld en uitgebreid gefeliciteerd en zag felicitaties en kaartjes op haar Facebookpagina verschijnen. De pb’tjes leken bij elk van ons binnen te blijven komen, het ene nog mooier dan het ander. Maar de echte die-hards bleven roepen dat het om een 1 april grap ging en men keek dan ook reikhalzend uit naar 2 april, de dag van de waarheid. Althans, dat dacht iedereen. We besloten een dag of wat te wachten en te kijken wat er zou gebeuren en warempel, steeds meer mensen begonnen het te geloven.

Maar dan nu het uur van de waarheid, want wat is er nu werkelijk waar aan het bericht dat Banger Sisters beroemd zou worden en overgenomen zou worden door Facebook. En hoe zit het dan met dat inmiddels veel besproken miljoen? We zullen de spanning doorbreken; Nee, het is niet waar, er komt geen overname door Facebook en helaas ook geen miljoen. Het was inderdaad een 1 april grap.

In eerste instantie wilden we het bij die eerste berichten laten, maar het liep toch anders. Door de vele reacties besloten we een en ander nog wat te voeren. We konden er geweldig om lachen met zijn drieën en om de beurt haakte we er op in. We plaatsten zelfs een ‘persbericht’ waarin we openheid van zaken gaven. Ook werd een deel van de medewerkers ingelicht en aangezet tot meewerken, die dat vervolgens op fantastische wijze deden. Leuk waren de reacties van lezers die spontaan inhaakten op de grap met reacties als “Wat een geluk dat ik net op tijd in bangersisters.nl geïnvesteerd heb! Ik heb Rabo gevraagd mijn bankrekening wijd open te zetten”. En: “Vanaf hoe laat is de borrel in de Arena en is eten en drinken echt gratis” Ook erg grappig was de opmerking “Dit is wel een hele slechte grap. Tja, vrouwen en humor is altijd een beetje complex geweest”. Zeker omdat deze 1 april grap duidelijk door een man is bedacht.

Banger Sisters wordt dan misschien niet overgenomen door Facebook en er komt ook geen miljoen, de grap was wel bijzonder succesvol. Daarnaast, niet alles helemaal is gelogen. Door deze grap, én de vele reacties die erop volgden, is Banger Sisters wel degelijk een beetje beroemd geworden namelijk.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.