Ik heb een zwak voor dieren. De oorsprong ligt waarschijnlijk in het feit dat ik met dieren ben opgegroeid en weet hoeveel liefde ze je kunnen geven. Katten, honden, konijnen, hamsters, muizen, cavia’s; ik heb ze allemaal een liefdevol huisje geboden. Maar soms kun je, om wat voor reden dan ook, niet meer voor je dier zorgen. Op sociale media vliegen de statussen je om de oren waar een nieuw huisje voor dieren wordt gezocht, vooral sinds het kabinet een zwarte lijst heeft ingevoerd. Daarom heb ik een pagina op Facebook geopend waar je op zoek kunt gaan naar een liefdevol, warm en nieuw huis voor je dier(en). Of waar je dieren kunt vinden als je zoek bent naar een maatje voor het leven, die snakken naar aandacht en een warm huis.
Het liefste zou ik al deze dieren in mijn huis opnemen, maar ik weet ook dat het niet eerlijk is tegenover hen. Dieren hebben verzorging nodig, aandacht en iemand die daar de tijd en ruimte voor heeft. Vandaar deze pagina, waar voormalige en nieuwe baasjes met elkaar bemiddelt kunnen worden. Of je nu op zoek bent naar een lief dier, of dat je op zoek bent naar iemand die je dier met liefde kan opvangen, je bent hier aan het juiste adres. Mijn doel met deze pagina is om mensen met elkaar in contact te brengen die een groot hart voor dieren hebben.
Ik ben ook gewezen op de ‘gevaren’ toen ik deze pagina opende. Mensen die hun dieren toch niet geheel bij het interieur vonden passen (helaas staan deze advertenties echt op Marktplaats) of mensen die dolgraag een nestje wilden en de gevolgen niet overzagen. Daarom zal ik ook regelmatig updates plaatsen waarin de specifieke aandacht voor een bepaald huisdier aan het licht wordt gebracht. Eerlijke informatie, waarin ik vertel over de verzorging van een dier en de behoeftes en omgangsvormen. Een klein voorbeeld: konijnen zijn enorm populair, maar worden veelal gedumpt als ze geslachtrijp zijn en agressief worden van het feit dat ze in een hokje binnenshuis zitten.
Een dier neem je niet zomaar, het kan een maatje voor het leven zijn. Vertrouw ook zeker niet altijd advertenties die geplaatst worden op verschillende websites. Helaas kan ik daarom niet garanderen dat alle berichten op deze pagina  de waarheid bevatten. Zo kocht ik ooit drie ‘mannelijke’ chinchilla’s, maar twee van de mannen bleken zwangere vrouwtjes te zijn. Check daarom bij aanschaf goed of alles klopt, hoe belerend dat ook klinkt. En een jong dier is natuurlijk geweldig, maar als je nadenkt over dieren nemen, kijk dan ook eens op deze pagina. Wie weet ben jij degene die een dier een geweldig, lief en warm huis kan bieden, omdat een ander er om wat voor reden dan ook niet voor kan zorgen.
Mijn doel is, naast het eerder gezegde, dat juist deze dieren niet meer in kou staan. Help jij mee aan een nieuw huis? Like dan de pagina en deel de statussen die geplaatst worden. Want laten we eerlijk zijn: gunnen we deze dieren allemaal niet een goed bestaan?
Ga voor meer informatie naar:

https://www.facebook.com/dierenzoekeneenhuisje

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.