Zoals jullie weten, slik ik antidepressiva. Ik ben blij dat die medicatie bestaat want daardoor heb ik de tijd en ruimte in mijn hoofd gekregen om dingen te stabiliseren. Dat de gordijnen open bleven. Gedurende de tijd dat ik thuis zat, doordat de school dicht was in verband met corona, ben ik begonnen met meditatie en heb ik mijn journaling oftewel dagboek weer opgepakt.

Ik doe begeleidende meditatie. Anders lukt het mij voor geen meter. Nu nog blijven mijn gedachten ronddwalen gedurende de meditatie maar dat is niet erg. Ik ben me er wel meer bewust van waar ik nu ben en probeer wat meer in het nu te leven. Ook dat lukt niet altijd maar ik sta meer stil bij de dingen die ik doe. Soms elke dag en soms een paar dagen even niet. Maar ik weet dat het er is en klaar ligt als ik het nodig heb om even te reflecteren en mijn hoofd leeg te schrijven.

Doordat ik met die dingen ben begonnen, heb ik in overleg met de huisarts besloten om antidepressiva te gaan afbouwen. Ik ben er al de hele zomervakantie mee bezig en ik ben er nog niet. In principe, als het gemakkelijk ging, was ik er nu vanaf. Maar voor mijn hoofd ging het toch te snel waardoor ik nu meer tijd neem om af te bouwen. Nu slik voor het eerst vier dagen achter elkaar geen antidepressiva. Althans, vandaag is dag drie en morgen (dinsdag) is dag vier. Dan slik ik woensdag en vrijdag wel weer. Ik denk dat ik het voor de komende paar weken zo houd. Kijken wat het met mij doet voor ik er vijf dagen van ga maken.

Ik ben blij dat ik zover ben om aan afbouwen te kunnen denken. Want begin van het jaar had ik tegen de huisarts gezegd, ik blijf slikken. Dat heb ik geaccepteerd want als ik door die medicatie de gordijnen open kan houden is dat heel fijn. Maar door wat andere dingen op te pakken hoop ik op die manier de gordijnen open te kunnen houden. Zo niet, dan is het ook goed.

Tijd zal het leren hoe het gaat. Maar voor nu gaat het goed en ben ik blij en dankbaar met waar ik nu ben in mijn leven.

written by

2 reacties op Antidepressiva afbouwen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.