Het is weer tijd om wat over boeken te gaan schrijven. Ik had aardig wat van mijn ‘nog te lezen’ stapel weg gelezen, maar dat was tevergeefs want de stapel is weer flink gegroeid!

De bibliotheek had een boekenverkoop op Koningsdag en tja… 2 euro voor 1 kilo boeken kan ik niet laten liggen. Uiteindelijk werden het niet veel boeken omdat sommige boeken best dik waren. Dus tja… of ik had veel dunne boeken kunnen uitkiezen of boeken die ik best graag zou willen lezen maar niet de volle prijs voor zou willen betalen. Daarna ging ik een weekendje naar Zeeland en had ik zo weer twee boeken erbij. Gekregen van mijn goede vriendin die ook zo van lezen houdt. Het zijn boeken die zij wel goed vond maar niet wil bewaren. Het zijn boeken waar ik wel nieuwsgierig naar ben en altijd weer kan doorgeven als ik het niet wil bewaren.

En dat is nog niet alles… Nee… er komt nog meer! Mijn zus was opeens overvallen door het voorjaarschoonmaak-virus! Vreselijk zo’n virus! En zij wilde veel boeken wegdoen. Tja… ik ging dus met een tas vol boeken naar huis! Voorlopig sla ik de bibliotheek maar weer over.

Ondertussen heb ik heel veel tips gevonden over boeken dat ik graag zou willen lezen. Dus die lijst is ook weer behoorlijk gegroeid. Ik vind dat een heerlijk idee, het idee dat ik nooit uitgelezen ben. Er zijn zoveel boeken die ik graag zou willen lezen. En het idee dat ik nog zoveel boeken van mijn ouders en mijn zus wil lezen. Niet te vergeten ook bij mijn vrienden staan er nog genoeg in hun kasten die ik graag zou willen lezen!

Ondanks het feit dat ik meer dan 100 boeken in mijn kasten heb staan die ik nog moet lezen, heb ik toch soms het lef om te zeggen, ik heb niets te lezen!! Waar haal ik de lef vandaan! Heel simpel… omdat ik niet weet waar ik eigenlijk op dat moment zin in heb om te lezen. Misschien heb ik net zin in bepaald genre en daar heb ik dan alles al van gelezen. Het is af en toe wel problematisch om van teveel genres houden. Echt problematisch!

En toch ben ik zo blij dat ik zo van boeken houd!

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.