Decemberstress slaat toe behalve bij mij. Heerlijk moet ik zeggen. De kerstkaarten heb ik voor de verandering al op 3 december geschreven. En kerstavond en kerstdiner zijn niet bij mij, dus hoef ik mij daar niet op voor te bereiden. Mijn taak voor dit jaar is alleen maar het aanwezig zijn en alles met smaak opeten. Ik denk dat ik geen enkel probleem heb met zo’n taak.

Het enige waar ik mij druk om hoef te maken is, kerstcadeautjes kopen. En voor het grootste deel is dat al gedaan en geregeld, op inpakken na. Dus wat is decemberstress?
Het is vooral stressen voor gezinnen met jonge kinderen die nog in de goedheiligman Sinterklaas geloven. Want dan hebben ze ook nog Sinterklaas! Dus is het niet alleen stressen met al die feestjes maar ook op financieel gebied. Want ja, kinderen weten dondersgoed wat ze willen hebben en dat vragen ze aan Sinterklaas want die is in hun ogen erg rijk. Net als de Kerstman. Gelukkig zijn de meeste kinderen ook wel blij met andere cadeautjes. En dan heeft mijn beste vriendin ook nog een zoontje die jarig is in december, hoezo dure maand.
Dan zie ik in de supermarkten mensen met karren vol goederen rondduwen. Bij sommigen zie je duidelijk decemberstress naar boven borrelen als je niet meteen opzij gaat. Of paniekerig om hulp vragen omdat ze toch een bepaald ingrediënt nodig hebben voor hun kerstmaaltijd en dat maar niet kunnen vinden. Wat ik mij wel regelmatig afvraag is, als ik al die volle karren zie, hoeveel mensen komen bij jullie eten? Echt, soms denk ik, ze halen eten voor 15 man terwijl het misschien maar voor 7 man is. Wonderlijk!
Maar zodra de kerstavond begint, kunnen velen zich redelijk ontspannen, behalve de mensen die moeten koken. Want als het eten mislukt, kunnen ze niet zomaar even nog snel naar de supermarkt om een pizza te halen of iets dergelijks.
Ik wens jullie allemaal hele fijne dagen toe en een mooi, liefdevol 2014.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.