Afgelopen zondag werd bekend gemaakt wie de nieuwe doctor wordt van Dr. Who. Sinds Peter Capaldi bekend had gemaakt dat hij er mee zou stoppen, zoemde op internet rond over wie de volgende doctor kon zijn, zoveel speculatie.

Toen werd er al gespeculeerd dat het misschien dit keer een vrouwelijke doctor zou kunnen zijn. Niet iedereen was een voorstander van. Gedurende het laatste seizoen waren er toch wel heel veel verborgen en duidelijke hints dat het toch wel een vrouwelijke doctor zou zijn. Regelmatig appte ik met een vriendin erover. Toen ik bij haar en haar familie voor een weekendje was, hadden we het er ook over. We hebben zelfs samen naar de laatste aflevering van Dr. Who gekeken.

Toen afgelopen zondag bekend werd gemaakt wie de nieuwe doctor zou worden, begon het weer. Wij weer met elkaar over en weer zitten appen, zag op sociaal media van alles voorbij komen. Wie zou het zijn? Wie is het volgende? Toch een vrouw of niet?

Ik was er van overtuigd dat het een vrouw zou zijn, want er waren gewoon teveel duidelijke hints in de serie. Maar ja, dat kan ook weer misleidend zijn. En ja hoor! Een vrouwelijke doctor, Jodie Whittaker. Ik ken haar uit de serie Broadchurch. Dus ik ben erg benieuwd hoe zij het er van af zal brengen. En het grappige is, de nieuwe schrijver was ook de schrijver van Broadchurch. Nog een grappig feitje, David Tennant, de voormalige doctor, speelde ook in Broadchurch.

Maar hoe dacht de rest van het Dr. Who fandom erover… Tja… heel erg verschillend! Sommige zeggen dat het begin van het einde is voor Dr. Who. Sommige vinden het jammer dat het geen roodharige doctor is maar wel oké is met een vrouwelijke doctor. En er ook zijn mensen zoals ik, die het wel zien zitten en daarnaast, elk doctor heeft haar of zijn eigen ding. Zo was dat ook toen het bekend werd dat Peter Capaldi de nieuwe doctor werd. Hij is te oud, hij kan het niet zijn, hij is geen doctor. Gaandeweg zijn de haters toch van hem gaan houden. En zo is dat elke keer weer met een nieuwe doctor. Maar nu is het wel een grote verandering, een vrouwelijke doctor.

Dan heb je mensen die zeggen dat kan niet, het is een Time Lord. Sorry… maar hoe zit het dan met Missy die eerst Master was? Master was een Time Lord en is geregenereerd tot een vrouw, Missy, Time Lady. Het geslacht is bij hun nooit vast zoals bij de mensen. Dus het kan beide kant op gaan. Doctor zei er ook iets over in de laatste serie. En niemand had er probleem mee met Missy als Time Lady maar hebben wel een probleem met het feit dat nu de nieuwe doctor een vrouw is.

Wel vraag ik mij af, wie wordt haar reisgezelschap?

Ik ben erg benieuwd naar de Kerstspecial.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.