Een nieuw jaar is weer begonnen. Een hoopvol jaar waarin de mensen het vaccin kunnen krijgen, een hoopvol jaar waarin de druk in het ziekenhuis weer gaat afnemen en de reguliere zorg weer door kan blijven gaan. Tegelijkertijd sta ik ook stil bij mensen die hun geliefden, familie en vrienden hebben verloren aan corona.

Wat ik voor mezelf wens is een baan. Ja, twee dagen voor de kerst kreeg ik het verlossende bericht, ik heb mijn beide examens van Engels gehaald. Nu heb ik een aanvraag voor het diploma lopen. Het is afwachten hoe snel ik het krijg. Ze geven al aan dat ze achterstand hebben met het verwerken van diploma aanvragen en dat het langer dan 8 weken gaat duren. Ik vind dat niet kunnen maar goed, hopelijk heb ik geluk en heb ik het toch snel. Maar eerlijk gezegd, heb ik daar een hard hoofd in. Dus ja, hoe snel ik een baan heb… geen idee. De meeste scholen willen dat je een diploma hebt, wat begrijpelijk is. Misschien nemen ze wel genoegen met een diplomaverklaring die ik ook heb aangevraagd. Afwachten. Maar de tijd van solliciteren is begonnen. En ik vind dat vreselijk omdat ik mezelf heel moeilijk op papier kan verkopen. Ik ben daar gewoon erg slecht in, maar goed, ik heb geen keuze.

Nu is het even zoeken naar een nieuw ritme/routine. Nu de kerstvakantie voorbij is, wil ik echt kijken hoe ik mijn dagen ga invullen. Invullen met mijn hobbies (tekenen, legpuzzel en lezen) verder probeer ik dingen te bedenken waar ik even naar toe moet lopen. Ik loop regelmatig naar de bieb wat ruim een half uur is. Dan breng ik een boek terug. Als ik alle boeken heb gelezen van de bieb ga ik weer nieuwe boeken reserveren. Zo heb ik mijn loopje van ruim een uur. Verder haal ik wat dingen bij een winkel dat op de Tuinen oftewel Hollands and Barrels lijkt. Dat is ook in de stad, dus ook weer een half uur lopen, dus in totaal ruim een uur. Daar haal ik elke keer wat.

De komende paar weken ga ik even kijken hoe ik mijn dagen ga invullen. Wat vooral belangrijk is dat ik daadwerkelijk dingen ga doen die ervoor te zorgen dat ik niet terug glij in een depressie. Ik ben nu zover gekomen en slik geen medicatie meer. Ik ben niet van plan om weer terug te vallen. Dus moet ik echt mijn dagen met dingen vullen. Misschien dat ik weer wat ga doen voor het Taalhuis waar ik vrijwilligerswerk deed. Alhoewel dat nu ook even stil staat doordat de bieb dicht is voor dat soort dingen. Verder een lijst maken wat ik allemaal wil en moet doen in mijn flat. Alleen zit bij heel veel dingen helaas geld aan vast en dat is waar ik niet echt in zwem. Dus kijken wat haalbaar is. Slaapkamer verven wil ik doen als ik de ramen de hele dag open kan laten zodat de verflucht niet blijft hangen. Dus daar moet ik even mee wachten.

In ieder geval heb ik weer alle tijd en ruimte om elke week een column te schrijven, alleen even onderwerpen zoeken… Want tja… aangezien ik nu niet veel mee ga maken, waar ik dan over kan schrijven. Nou ja, dat is de zorg voor volgende week!

Voor jullie wens ik alle moois toe dit jaar en dat jullie in goede gezondheid mogen blijven.

written by

2 reacties op Een nieuw jaar is weer begonnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.