De eerste week school zit er weer op. De tweede week gaat in. Het was een beetje overleven in die eerste week. Ik moest even wennen dat ik nu 12 in plaats van 9 kinderen in de klas heb. Ik weet dat het een luxe is. Voordeel van werken op speciaal onderwijs, kleinere klassen. Daar ben ik als kind zelf ook mee opgegroeid.

Ik heb wel het gevoel dat er een paar pittige kinderen tussen zitten waar wij onze handen vol aan zullen hebben. Wel een leuke uitdaging en verder moet ik even aan mijn nieuwe collega wennen die toch de dingen anders doet. Maar dat is voor mij een leerzame periode. Hoe werkt een andere leerkracht? Hoe gaat zij met bepaalde situaties om? Hoe geeft zij les?

Deze week ga ik weer een opdracht uitvoeren, nou ja, een proeve. Verder wat opdrachten voorbereiden voor volgende week. Ook ga ik deze week een start maken met een ander proeve. Het is gerelateerd aan een werkgroep en daar werk ik mee aan het Kinderboekenweek onderdeel. Dan deze week nog aan iemand op school vragen over een andere activiteit, ook dat is in verband met een andere opdracht. Jaja, de drukke periode is weer aangebroken! Ik heb hopelijk een goed overzicht gemaakt van wanneer, waar en wat ik moet doen. Want het is niet alleen al die opdrachten en proeven die ik moet doen, ook het gewone werk dat erbij hoort gaat gewoon door.

Onze school werkt met Lijn 3, dat is een leermethode voor taal. En ik heb daarvoor lettersdiploma’s gemaakt tot en met thema 6. Nu nog even wat verzinnen voor thema 7 tot en met 12. Verder hebben wij ook leuke boekenleggers gevonden, elk thema heeft een eigen boekenlegger. Dus de kinderen krijgen uiteindelijk 12 boekenleggers. Kortom, we gaan er weer voor.

Wel moet ik even regelmatig tegen mezelf zeggen, het is een nieuwe groep 3, dus enkele stappen terug doen! Ze zijn alles nog aan het leren. Soms is dat best even lastig. De kinderen moeten wennen dat er echt gewerkt moet worden en dat ze niet meer zoveel speeltijd hebben. Dat is best een grote overgang. Daarnaast moeten ze nu gym spullen meenemen en omkleden. Dat hoefden ze ook niet in groep 2. Dan hadden ze alleen schoenen en die lagen bij de gymzaal. Er wordt dus best veel van ze gevraagd.

Verder moet ik zelf even wennen om drie dagen achter elkaar te werken, maar dat zal wel goed komen. Ik heb er wel weer zin in.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.