Vorig week deed mijn mobiel het niet, althans Play Store deed het niet meer. Play Store is een app op een android telefoon en waarmee je andere apps op je mobiel kunt downloaden. Op Iphone heten ze anders, geen idee hoe het daar heet. Maar goed, die deed het dus niet meer.

Ik probeerde van alles zolang ik maar niet naar de winkel hoefde. Ik had geen zin en de energie om daar te moeten wachten en misschien te horen krijgen wat ik allang zelf wist. Dus ik besloot te googlen en kijken of ik het zelf kon oplossen. Ik bedoel… ik heb de naam in de familie hoog te houden als een techneut. Al vind ik mezelf absoluut geen techneut. Ik zeg… lang leve de google!

Na diverse dingen geprobeerd te hebben, besloot ik dus maar de laatste optie te doen. Mijn mobiel weer op fabriekinstellingen zetten. Dat betekent dat ik daardoor enkele gegevens kwijt zou raken. Gelukkig heb ik een geheugenkaart in mijn mobiel zitten waar mijn foto’s op staan, maar ook mijn contacten.

Zo gezegd, zo gedaan! En Play Store werkt weer! Pas toen besefte ik dat ik mijn notities kwijt ben. Gelukkig waren het geen belangrijke notities maar wel handige. En ik mis wat van mijn contacten. Maar gelukkig had ik dat opgeslagen op het geheugenkaartje en kon ik het zo weer importeren.

Het klinkt misschien raar, maar mijn mobiel voelde wel weer nieuw aan. Want ik moest weer alles opnieuw instellen. En daardoor zette ik een aantal apps er niet meer op omdat ik die toch niet gebruikte. Mocht ik die toch weer nodig hebben, kan ik ze er altijd wel weer opzetten. Tijdens mijn zoektocht naar enkele apps kwam ik een paar mooie andere apps tegen. Dus die heb ik er opgezet en kijken of het wat is.

Kortom, ik ben blij dat ik het toch zelf heb gedaan en alles heb gewist. Het is gewoon echt net of ik een nieuwe mobiel heb en weer dingen moet uitvogelen hoe en wat werkt. Wat hartstikke onzin is maar ach… dat doet niets aan mijn gevoel erover, ik heb een nieuwe oude mobiel!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.