In de goeie ouwe tijd hadden wij videorecorders.* Op een gegeven moment was de videorecorder zo ontwikkeld dat je die al van tevoren in kon stellen om op te nemen, je moest dan een code intikken die gerelateerd was aan een bepaald programma. Je kon zelfs de tijd passen of een week van tevoren of handmatig instellen. Dus je had twee opties, ideaal!!
Je kon dan die clipjes uit de videobanden drukken zodat je niet per ongeluk over heen ging opnemen of wissen. Zo werkte hetzelfde voor cassettebandjes.*

Toen kwam DVD in aantocht. Voor mij duurde het even voor ik overstapte, want videorecorder werkte nog prima. Maar op een gegeven moment was het tijd om toch zo’n speler aan te schaffen. Zo stonden er twee dingen in mijn kast, een Dvd-speler en een videorecorder en die kon je ook op een bepaalde manier weer aan elkaar koppelen. Tja, mijn videorecorder begon toch onbetrouwbaar te worden, misschien toch maar kijken voor een DVD-recorder. Het was zoveel jaar later dus die dingen waren goedkoper geworden. Het principe was hetzelfde, alleen niet meer met een code maar gewoon handmatig de tijden instellen. Ik vond dat ideaal. En je kon vooruit werken. Dat ging lange tijd goed.

Langzaam aan ging ik toch overstappen naar digitale televisie ontvanger. Ik kon er nog niet mee opnemen en ik vond dat niet erg, want ik had toch een DVD-recorder. Toen gaf mijn recorder het op, ik kon wel nog afspelen maar niet meer opnemen. Ach, vond het ik niet zo erg want ik had toch genoeg te kijken. Maar ja… na een jaar dacht ik, ik loop toch eigenlijk wel goeie films en series mis. Toch bleef ik maar twijfelen. De provider die ik had werd steeds duurder en ik moest voor zo’n speciaal kastje om op te nemen veel geld voor neerleggen en dan ook nog maandelijks betalen. Dat was voor mij de reden om over te stappen naar een andere provider. Zo had ik internet en televisie bij een ander provider en ik hoefde niet veel bij te betalen voor het opnemen. Ik kon nota bene 5 films of series tegelijk opnemen!!! Alleen één nadeel, ik kan niet handmatig de tijden aanpassen. Vooral als ik iets van Canvas wil opnemen, gebeurd het nog wel eens dat ik het eindstuk niet heb, omdat ze later begonnen zijn. Wat het mooie was aan het tijdperk van de videorecorder was dat de tijd aangepast werd als het programma later begon. Want die code was aangepast op het programma.

Ik mis wel die goeie ouwe tijd wat betreft de vrijheid in opnemen. Nu moet je gewoon hopen, dat het goed gaat, vooral met series. Want soms wil dat nog wel eens spontaan uitgeschakeld staan en moet je weer opnieuw instellen.

Doordat ik mobiel nu ook van hetzelfde provider heb, heb ik keuze uit aantal voordelen en ik heb gekozen om voor opnemen niets meer te hoeven te betalen. Ik kan nu zelfs 6 dingen tegelijk opnemen. Nu heb ik een luxe-probleem, ik heb gigantische achterstand met kijken.

*voor jongere generatie, google maar even voor die betekenis.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.