Ik ben nu in relatief kort tijdsbestek twee keer naar de film geweest. Erg leuk. Ik had met een vriendin erover dat het toch fijn was om niet naar een 3D film te gaan. Want eerlijk gezegd, heeft 3D niet bij elke film een toegevoegde waarde.

Soms baal ik ervan dat een film in 3D wordt gedraaid. En wat blijkt, een bepaalde film wordt ook niet eens overal in 3D gedraaid. Ik vraag mij dan ook af waarom een bioscoop kiest om bepaalde films wel of niet in een 3D versie te vertonen.
Soms vind ik het geldklopperij, want zij kiezen ervoor om een film in 3D te draaien, tenzij het niet anders kan. Ik kan mij voorstellen dat sommige films alleen gedistribueerd worden in een 3D versie. Maar als ze wel die keuze hebben waarom kiezen ze daarvoor? Dat vraag ik mij eigenlijk af. Want door hun keuze worden de mensen gedwongen toeslag te betalen voor 3D. Als je online kaartjes bestelt, wordt je bij sommige bioscopen ook nog gedwongen om een 3D bril te kopen. Je kunt niet aangeven dat je dat niet wilt. Kassa! Ondertussen heb je dus thuis tig brillen liggen. Dat lijkt mij nou toch echt geldverspilling. 3dWaarom kan je dan niet zelf bepalen wanneer het weer tijd is voor een nieuwe 3D bril?

Helaas ga ik niet zo vaak naar de bioscoop als ik zou willen. Voor sommige films is het moeilijk om slachtoffers te vinden die met mij mee wil gaan. En degene met wie ik de meeste overeenkomsten heb, woont niet in de buurt, dus ja! Ik wacht dan maar tot het op TV of Netflix komt. Aan de andere kant ook wel goed voor mijn portemonnee. Ik heb geen hoog inkomen dus voor veel onderdelen heb ik een budget aangemaakt waaronder ook voor bioscoop/museum/concerten en… tja ik heb dat budget al een beetje overschreden. Want tja, een concertkaart kan een behoorlijke aanslag plegen op het budget. Dus eerst maar weer elke maand wat overschrijven tot ik weer leuk in het plus sta. Alleen ik heb nu niet het idee dat er films uitkomen die ik binnenkort wil zien. Wel weer ergens in november, als ik het goed heb, en mogelijk dat ik dat dan combineer met weekendje Zeeland.

Zijn het films waar ik gedwongen ben om die in een 3D versie te bekijken, dan vraag ik mij achteraf toch wel eens af of 3D bij deze film nou echt een toegevoegde waarde had? In meeste gevallen, nee. Ik denk dat sommige films gewoon eigenlijk prettiger waren om in 2D te kijken. Maar ja… je hebt gewoon geen keuze. Het neemt niet weg dat ik er nog wel lekker van kan genieten.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.