Al aantal maanden voor de WK begint al dat gedoe! Dan gaat het nog wel, maar hoe dichter het WK komt hoe erger het wordt. Dan draait alles om het WK. Ik zelf heb het WK-hockey gevolgd, maar ik geef helemaal niets om het WK-voetbal.

Waarschijnlijk ben ik één van de weinige mensen die daar echt niets om geeft. Ik word horendol van het nieuws, de reclames en noem het maar op. Het is net alsof er niets anders bestaat in de wereld! En als mensen vragen of ik ook heb gekeken, zeg ik nee. Dan krijg ik zo’n blik van, dat mens is niet goed wijs! Tja, smaken verschillen! Ik heb er geen probleem mee dat mensen van voetbal of andere sport houden. Ik bedoel, wie houdt er nu van sumoworstelen, ik niet en toch zijn er mensen die het prachtig vinden, of tafeltennis. Tennis vind ik prachtig om naar te kijken maar tafeltennis, nee niet echt.

Maar met het EK en WK worden wij doodgegooid met al die reclames over Oranje, over voetbal en noem maar op. Het is net alsof er verwacht wordt dat heel Nederland, nog geen 17 miljoen mensen, allemaal weg zijn van het WK-voetbal. Sorry hoor, maar ik denk niet dat ik de enige ben die daar echt moe van word. Voetbal, WK, voetbal, Oranje, voetbal, WK, Oranje en ga zo maar door. Ik was al WK-moe voor het daadwerkelijk moest beginnen.

Degene die daar niets mee hebben, worden gedwongen al deze toestanden maar te accepteren. Ook al is het maar voor vier weken. Ik moet eerlijk bekennen (niet erg patriottisch van mij) dat ik had gehoopt dat ze in de eerste ronde uitgeschakeld zouden worden (hopelijk levert dit commentaar geen boze mensen op, ik heb toch ook recht op mijn mening). Maar goed, ze waren blijkbaar goed en hebben gevochten tot het eind. Ik heb van één wedstrijd een klein stukje gezien. En ook van de wedstrijd Duitsland tegen Brazilië. Wat mij op viel was hoe hecht het team van Duitsland was. Zodra iemand gescoord had, liepen de spelers niet naar het publiek, zoals dat bij de meeste elftallen gebeurt, maar naar degene die gescoord had, liepen ze naar degene die de voorzet had gegeven. En dat is teamspirit. Want je doet het met elkaar en dankzij je teamgenoot heb jij kunnen scoren. Dat is wat ik vaak zie bij hockey, dat ze naar elkaar toe lopen en erkennen dat je ze het samen hebben gedaan. Dat is wat ik mis bij voetbal.

Maar goed, ze zijn de derde geworden, helaas! Tja, dan zijn de dames van hockey met de afgelopen WK nr. 1 geworden en de heren nr. 2. Dus wij hebben in ieder geval goud, zilver en brons, even positief bekeken.

Maar goed, op naar het EK!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.