Herfstvakantie is begonnen, heerlijk! Ik was er wel aan toe, net als meerdere collega’s. Alleen het heerlijke is, ik heb anderhalve week vakantie, om zo maar te zeggen. Want ik begin pas donderdag na de vakantie weer.

Ik heb de afgelopen zeven weken drie dagen gewerkt. Dat had ik voor de zomervakantie ook gedaan. Alleen ik merkte wel het verschil of ik drie dagen achter elkaar werkte of één dag werken en dan dagje rust en dan twee dagen weer werken. Wel is het fijn om te weten dat drie dagen achter elkaar op zich wel kan, mits ik geen studie meer heb. Want dat vraagt ook energie en tijd. Dan is voor nu drie dagen achter elkaar werken gewoon even teveel voor mijn lichaam.

Ook besef ik dat, als het goed gaat, dit mijn laatste vakantie is dat ik mij bezig moet houden met mijn studie. Gebeuren er geen gekke dingen dan zou ik voor de kerst klaar kunnen zijn. Half november hoop ik met de opdrachten klaar te zijn. Ik heb nog twee opdrachten te gaan. Het idee dat er eindelijk het einde in zicht is, is een heerlijk gevoel!

Er was even onzekerheid wat betreft de examens. Ze hadden tot november alle schriftelijke en mondelinge examens geannuleerd. Maar zoals het nu ervoor staat, gaat vanaf november alles gewoon door. Ik ga ervan uit dat ik gewoon in november mijn examens Nederlands en Duits kan doen. En in december Engels. Nederlands en Engels moet ik halen. Duits is een keuzevak, dus hoef ik niet te halen alleen ik moet het wel maken.

Doordat ik nog maar twee opdrachten hoef te doen, waarvan één al voorbereid is, heb ik meer tijd om mij bezig te houden met Nederlands. Even proefexamens oefenen, in het boek doornemen over de structuur van schrijven zoals brieven, sollicitatie, voor een krant en dergelijke. Ik heb geen idee wat ik moet schrijven op dat examen. Als ik het goed heb, hoor ik een week van tevoren over welke onderwerp ik wat moet schrijven en spreken. Ik heb met Nederlands twee examens op 1 dag, centraal examen en instellingsexamen. Het meeste waar ik mij zorgen over maak is het instellingsexamen. Er zijn daar geen proefexamens van en het bevat een schrijfonderdeel. Maar goed, ik ga ervoor en ik doe mijn best! Gelukkig bestaan de instellingsexamen uit verschillende onderdelen, dus mocht ik het met schrijven niet halen dan heb ik nog paar andere onderdelen om het wel te halen. Want het gaat om het totaal aantal punten. Het gaat goed komen!!

Ik neem ook wat vakantie. Niet alle dagen zijn gevuld met studie. Doordat ik maar zo weinig opdrachten heb lopen, heb ik wat meer tijd voor mezelf en om andere dingen te doen.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.