Blijkbaar ben ik de techneut van de familie.
Mijn zus wil overstappen naar een ander provider maar wilde eerst wat informatie van mij hebben. Want zij wil dezelfde provider als ik. Prima, even informatie gegeven. Dan vraagt zij of ik haar wil helpen met het installeren als het zover is. Natuurlijk, ik ben de beroerdste niet! 

Mijn ouders vragen mij ook regelmatig of ik iets wil doen op hun computer, laptop of mobiel. Mijn moeder belt mij nog wel eens met een vraag, ‘wat moet ik doen bij zus of zo’. Kom ik een keer gezellig langs moet ik even helpen om foto’s over te zetten van fototoestel of mobiel naar de PC. Natuurlijk, geen probleem, ik ben de beroerdste niet!

Laatst had mijn zus een nieuwe tv gekocht. Alles moest op tv aangesloten worden, tja, want anders doet die nog niet. Maar mijn zus zou het proberen alleen te doen. Dat lukte haar blijkbaar toch niet helemaal. Mijn vader werd ingeschakeld. Want ik zat niet lekker in mijn vel dus ik werd niet gevraagd. Mijn ouders gaan er naar toe. Blijkbaar hebben ze een half uur of langer uit zitten zoeken hoe en wat. Toen werd er een noodoproep gedaan, of ik toch even langs wilde komen. Nou vooruit dan maar, ik ben de beroerdste niet! Gelukkig dat mijn zus maar een paar minuten van mij vandaan woont. Zo zitten we dan met z’n vieren op de bank uit te zoeken, waarom dat klere-tv nog steeds niet werkt!
Ik denk, ik ga toch kijken of de aansluitingen goed zijn aangesloten. Tja, zo op eerste gezicht zaten ze allemaal in de juiste aansluiting… Verdikkeme… Toen ging ik het zelf toch even controleren of ze er goed in zat. Viola! Terwijl mijn zus en mijn ouders blijkbaar erg lang mee bezig waren, had ik in een kwartier opgelost. Maar, dat maakt nog geen techneut van mij, ja toch, niet dan.
Weet niet of mijn zus blij is dat ik dit deel, maar ach, het was een komisch moment.

Het is alleen dat ik gewoon handig ben en zelf regelmatig dingen heb in moeten installeren. En dat is net als het werken met een laptop en dergelijke. Als er ik redelijk bekend mee ben dan kan ik het vaak zo oplossen. Of gewoon even uitproberen en het werkt weer. Dan weet ik vaak achteraf niet eens meer hoe ik het heb opgelost, maar ja, het werkt.

Dus, ik ben geen techneut maar wel binnen mijn familie.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.