Regering wil dat de familie meer gaat mantelzorgen. Kortom, terug naar de goeie ouwe tijd, ouders in huis nemen. Bewonderenswaardig dat mensen dat doen. Het is toch een vorm van belasting voor het gezin en wat inleveren van je eigen vrijheid. Maar dat is wat de regering wil!

Prima, maar ja, zoals gewoonlijk jokt de regering en maakt het allemaal mooier dan het is en kijkt niet verder dan hun neus lang is. Kortom, hun neus wordt alsmaar langer en langer door de schone schijn. Ik vraag me af wat Gepetto hiervan denkt! Jammer dat ze echte jongetjes en meisjes zijn. Kortom, mensen in de regering kunnen gemakkelijk zorg inkopen voor hun geliefde ouders. Maar wij, hardwerkende zorgzame mensen, helaas niet.

En nu lees ik telkens weer waar mensen tegen aan lopen. Gemeenten en nu ook nog de belastingdienst gaan moeilijk doen vanwege al die regeltjes waar ze zich zoooo strikt aan moeten houden. Tja, sommige regels zijn ook nog eens door de regering bepaald. Kortom, de regering kan het gewoon niet leuker maken, toch!

Zorgzame mensen worden afgestraft als ze dus aan de wensen van de regering willen voldoen. Niet echt stimulerend moet ik zeggen. Het is net oerwoud waar ze zich doorheen moeten hakken. En ook nog oppassen dat ze niet door wilde beesten (lees ambtenaren) worden aanvallen.

En dan noem ik nog niet eens het feit dat de mensen geen verzorgenden zijn maar dus wel een aantal handelingen moeten doen die in het verzorgings- / verpleeghuis alleen maar door de opgeleide verplegers mogen worden uitgevoerd. Plotseling mogen zij dus wel medicijnen geven, verband om zwachtelen en noem maar op. En gebeurt er wat, dan voelen beiden zich schuldig. Kind schuldig omdat het iets verkeerd heeft gedaan, misschien zelf per ongeluk eigen ouder vermoord. Ouder voelt schuldig, als die het ongeluk heeft overleefd, omdat je je kind nog meer belast.
Volgens mij is dit de nieuwe manier van de regering om de vergrijzing tegen te gaan en gevangenissen te vullen zodat de cipiers weer wat te doen hebben. Want ik las dat er meer cipiers zijn dan gevangen. En zo is het cirkeltje rond en heeft de regering hier baat bij behalve…

Maar hoe moet het met alleenstaande ouderen… wie zijn dan hun mantelzorgers? Bij wie kunnen zij intrekken? Of moeten ze gewoon een moord plegen om zich heerlijk te kunnen laten verwennen in de gevangenis, want daar hebben ze een eigen kamer, er wordt voor hun gekookt en als het nodig is, krijgen ze geheid hulp van hun medegevangenen. Dat is ook een optie. Ze hebben daar ten slotte toch belasting voor betaald.

Ach, laten wij positief zijn, het brengt misschien samenhorigheid weer terug en daarnaast, als je nog werkt, is er ieder geval iemand thuis die voor je kookt. O wacht nee, die heeft juist zorg nodig. Ach, laten we gewoon dingen van de zonnige kant bekijken, er is misschien weer meer gezelligheid in huis. Ach, er kan nog van alles veranderen, niets zo veranderlijk als de regering.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.