20180406_164808Ingrediënten:
– Gedroogde kikkererwten
– Bakgroente
– Kruiden (zwarte peper, tijm en koriander gemalen)
– Halve tot hele eetlepel mayonaiseBereiding:
Wat betreft de hoeveelheden, dat hangt van de grote van je gezin af. Ik ben alleenstaande en doe het daardoor gewoon op mijn gevoel.
Bijna alle soorten gedroogde kikkererwten moet minimaal 8 uur geweekt worden. Dan spoel je ze af en kookt ze in schoon water. Kijk op de verpakking hoe lang je ze moet koken. Want ik heb nu een andere soort en die hoefde ik maar een half uur tot drie kwartier te koken terwijl 20180406_164825bij de soort die ik ervoor had anderhalf uur moest koken.
Vaak doe ik dat een dag van te voren zodat het klaar is voor gebruik.
Kies zelf wat voor soort bakgroente je lekker vindt. Je bakt de groente even voor 5 minuten en dan voeg je de kikkererwten toe en vervolgens bak je het geheel tot het gaar is. Ondertussen kun je wat kruiden toevoegen. Kies zelf wat je er lekker bij vindt.
Nadat je hebt opgeschept, kun je mayonaise toevoegen. Ik heb mayonaise waar geen suiker in zit. Maar je kunt ook zelf een sausje maken. Dat is wat ik de volgende keer ga doen.

Wat vond ik er van?
Lekker en snel klaar mits je natuurlijk de kikkererwten al hebt geweekt en gekookt. Het is een maaltijd waar je alle kanten mee op kan en het is vullend. Je kunt dit goed gebruiken voor een koolhydraatarm dieet en het is vegetarisch.
Je kunt zelf bepalen welke kruiden je lekker vindt om erbij te doen. Ik ben vaak creatief genoeg om te koken met wat ik in huis heb en dingen uit te proberen.20180406_165129

Conclusie:
Het is een gerecht dat ik kan plannen op drukke dagen, want het is zo klaar. En daarnaast kan ik hier ook meer van maken zodat ik een deel kan invriezen. Ik ga zeker dit recept voor vast op mijn lijst zetten en lekker uitproberen met diverse kruiden.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.