Vorig week heb ik over mijn vakantie geschreven, hoe ik lekker tot rust kwam en niets moest.

Ik had ook geen internet en dat vond ik toch wel lekker. Het afschaffen van extra tarief voor gebruik van internet in het buitenland ging pas in op de dag dat wij terug gingen. En tegelijkertijd vroeg ik mij af, had ik dan toch het internet aangezet als ik het kon. Ergens in mij zegt, nee, misschien 1 keer per dag ofzo. Want ik vond het juist heerlijk om even op die manier onbereikbaar te zijn. Los van alles. En dan ga ik vaak ook nadenken over mijn eigen gebruik betreft sociaal media, internet, tablet, mobiel, tv kijken. Ik heb al vrij lang geen Twitter meer en dat bevalt mij prima en al lang geen Facebook op mijn mobiel tenzij ik weet dat ik in die periode toch af en toe op Facebook wil. Dat is meestal als ik een weekendje bij vrienden ben, maar dat is ook niet altijd. Ik ben praktisch elke weekend niet meer op Facebook en dat bevalt mij goed. Instagram heb ik wel op mijn telefoon omdat ik dat leuk sociaal media vind.

Verder wil ik ook twee avonden lekker geen tv kijken maar een leesavond houden. Ik heb het ooit gedaan en het beviel mij goed. Waarom die gewoonte is verdwenen weet ik niet maar ik ga het wel weer invoeren. Verder heb ik alle spelletjes van mijn tablet verwijderd en pak gewoon een puzzelboekje Sudoku of kruiswoordpuzzel. Want ik merkte dat ik dan toch gauw te lang mee bezig ben op mijn tablet en gauw nog dit of dat doen, ooo even daar naar kijken.

Het zal wel even wennen zijn maar ik weet dat het mij goed zal doen op de lange termijn. Omdat ik toch merk, zodra eerste teken van depressie weer de kop opsteekt, dat ik teveel online bezig ben omdat ik mij onrustig voel in mijn hoofd. Dan zoek ik afleidingen maar sommige afleidingen veroorzaken juist weer meer onrust en als ik te lang door ga in de avond dan heeft dat ook effect op mijn in slaap komen.

Kortom, ik wil gewoon paar kleine dingen veranderen die eigenlijk niet belangrijk zijn, maar wel goed zal zijn voor mij op lange termijn.

Ik ben benieuwd hoe lang ik het volhoud, want zo goed ken ik mijzelf ook wel weer!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.