Voor de school weer begon had ik een fijn gesprek met mijn praktijkbegeleidster. Samen zijn we uit eten geweest en hebben dingen doorgesproken. Zij adviseerde me om te kijken of ik niet tot de kerst stage kon lopen zodat het gat op mijn cv kleiner zou zijn. Want het probleem was namelijk dat ik een van mijn twee keuzevakken pas in april kon afronden. Dat wordt een groot gat in mijn cv als ik met de herfstvakantie stop met stage. Maar doe ik het tot de kerst dan is het gat veel kleiner.

Op school had ik het daar ook over gehad met een ander collega. En zij gaf mij net dat duwtje zodat ik met de regiomanager in gesprek ging. Want zij kreeg namelijk een aanbod om 1 dagje meer te gaan werken. Maar vanwege haar gezondheid heeft zij besloten om dit niet te doen. Dus waarom dan geen poging wagen. En ik kon het beter nu doen, in gesprek gaan met de regiomanager, want de week erop zou een interim teamleider komen. Die kent mij nog niet. Zo gezegd, zo gedaan.

Het was een fijn gesprek en zij dacht met mij mee. Want helaas, zolang ik geen diploma heb, kan ik niet bij deze organisatie aan het werk, dus ook niet op de school waar ik stage loop. Maar zij gaf mij een aantal dingen mee om over na te denken. Waarom niet van keuzevak veranderen? Vervroegd bepaalde examens doen. En zij zou nadenken of ik langer stage zou kunnen lopen.

Ik mag tot de kerst daar stage blijven lopen, ook al ben ik dan klaar met heel veel dingen. Gelukkig loopt de overeenkomst tot eind december. Ik heb het examen Engels vervroegd en wijziging van een keuzevak aangevraagd. Er zitten helaas wel extra kosten aan vast en niet zo klein beetje ook! Maar goed, mijn doel is om voor de kerst klaar te zijn. Half november wil ik klaar zijn met de opdrachten zodat ik de portfolio op orde kan brengen en inleveren.

Ik wacht nu alleen nog op het startsein om ook met mijn keuzevak aan de slag te kunnen gaan. Het voordeel daarvan is, dat ik geen voldoende hoef te halen en het komt ook niet op mijn cijferlijst te staan. Maar dan nog betekent het niet dat ik er niet voor ga. Natuurlijk ga ik mijn best doen.

Achteraf ben ik ook blij dat ik langer stage kan lopen want afgelopen week was ik verplicht om thuis te blijven. Dus mis ik wat uren. Ik was verkouden en moest een test doen. Gelukkig negatief dus mag ik woensdag weer heerlijk aan de slag! En doordat ik langer stage kan lopen, hoef ik mij geen zorgen te maken over de uren. Alleen kon ik weliswaar twee opdrachten niet uitvoeren, maar goed, van de week ga ik er in ieder geval één uitvoeren. De andere opdracht doe ik na de herfstvakantie. Nog een opdracht loopt tot de herfstvakantie, het is namelijk gekoppeld aan de Kinderboekenweek. Dus het gaat goed komen en de druk is een beetje af nu ik paar opdrachten over de herfstvakantie heen kan tillen.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.