Oeps, ik had aardig wat boeken gereserveerd bij de bibliotheek, 9 boeken. Ik zag op Instagram wat voorbij komen over boekenbingo. Tja… ik word nieuwsgierig over alles wat met boeken te maken heeft.

Zo gezegd, zo gedaan. Het is een boekenbingo voor de basisscholen. Het is opgedeeld in onder-, midden- en bovenbouw. Voor mij een leuke manier om boeken te lezen die ik waarschijnlijk over het hoofd zal zien of denken, mmm ik weet het niet. Natuurlijk meteen een aantal boeken even reserveren bij de bibliotheek. Maar helaas heeft de bibliotheek ze niet allemaal in hun bezit. Ik moet even kijken of de schoolbibliotheek ze heeft. Maar voor mij is het niet een doel om ze helemaal compleet te lezen, dus bingo! Maar gewoon om juist boeken te lezen waar je gewoon niet aan hebt gedacht of gewoon misschien niet zou oppakken.

Dus tja… in plaats van even ‘mijn nog te lezen’ stapel (71 boeken) weg te lezen, leen ik dus boeken. Maar ik heb ook een boek gereserveerd dat ik al had gelezen, want ik zag dat mijn bibliotheek ook eindelijk deel 2 en 3 heeft. Dus even eerst deel 1 weer opnieuw lezen om in te komen. Daarnaast ook twee boeken met het onderwerp over autisme. Ik heb altijd interesse gehad in dit onderwerp.

Nu heb ik een aantal boeken van de midden- en bovenbouw gelezen. Wat zaten er een aantal mooie boeken tussen. Er zaten een aantal tussen waarvan ik dacht, die moet mijn school ook hebben. Ik had een boek van Martine Letterie lezen, ‘Waarom de maan verdwijnt’, na aanleiding daarvan ben ik op haar Instagramaccount gaan kijken. En zag dat zij bezig is samen met iemand met een nieuw project, onderwerp doof en slechthorend in de jaren 50. Ik ben erg benieuwd!

Ik moest wel lachen toen iemand op de Instagram over ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw, schreef dat zij het oudbollig vond en wat saai en niet begreep waarom het een klassieker is. Tja… ik was het daar niet mee eens, maar ja, het is een boek waar ik mee opgegroeid ben. Wat ben ik oud! Maar zo is dat met elke generatie. Er zijn boeken uit de jeugd van mijn ouders waarvan ik denk, echt! Ouderwets taalgebruik enz… Zo verandert het elke keer weer. Nu komen in de boeken bepaalde onderwerpen naar voren die in mijn tijd niet van belang waren of een taboe. Het is mooi om te zien hoe het veranderd en welke onderwerpen nu belangrijk zijn. Juist door dat soort boeken te lezen, blijf ik ook in de belevingswereld van de kinderen nu. En kan ik ook aanraders doen van de boeken van nu. En niet van die ‘oubollige’ boeken van vroeger die als klassiekers worden gezien.

Ik vind het ook heerlijk om tussendoor eens even wat makkelijkere boeken te lezen en ik voel mij nooit te oud voor dat soort boeken. En afgelopen woensdag had ik dus die 9 boeken gehaald en drie heb ik al uitgelezen. En alweer 1 gereserveerd en die staat al klaar om opgehaald te worden. Dus maandag maar weer wat terugbrengen en die ene halen. En grote kans dat ik volgende week weer aantal ga reserveren. Ik kan het niet nalaten en ik zal echt ook wel aantal van mijn ongelezen boeken thuis lezen. Heerlijk zo’n hobby!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.