Zo, de eerste week van januari zit er al weer op. Het begon rustig maar tjeetje toen gebeurde er in Amerika wat, wat eigenlijk wel te verwachten was. Is dat een voorbode van hoe 2021 zal verlopen… Een zooitje! Maar goed, daar ga ik niet over schrijven. Eerlijk gezegd, ik heb geen idee waar ik over wil schrijven.

Afgelopen week ben ik begonnen met de eerste poging om elke dag te wandelen. Dat is helaas nog niet gelukt maar volgens mij wel 5 keer. Dus het begin is er. En ik probeer af te wisselen met korte en lange wandelingen. Het hangt even van mijn been af. Maar het voelt wel goed om lekker te wandelen. Ik heb een app waar ik het bijhoud en uiteindelijk wil ik proberen twee keer per week 10 km te wandelen. Ik zag ergens online dat een oude vrouw van tegen de 80 denk ik of zelfs ouder elke dag 5 uur wandelt! Bewondering zeg! Half 5 staat zij op, half 6 gaat zij de deur uit. Goed hoor! 

Gisteren (zondag) heb ik mijn legpuzzel afgemaakt. Dit keer ging het veel sneller. Fijn dat dat ook een keer kan. Nu ben ik aan het twijfelen, nog een Anton Pieck puzzel of een andere puzzel van een andere kunstenaar. Ik ga daar nog over nadenken. Want die zijn wel heel lastig, teveel van dezelfde kleur. Ik heb nog 7 puzzels van Anton Pieck en 5 kunstwerken puzzels te gaan. Dus voorlopig hoef ik mij niet te vervelen. 

Ik heb op dit moment wel een leesdipje. En dat is voor iemand die heel veel leest heel vervelend! Maar goed, ik heb toch nog 2 boeken uitgelezen. Het eerste boek was wel een indrukwekkend boek en heeft mij meer inzicht gegeven over Nederlands aandeel in de slavernij. Het tweede boek was gewoon heerlijk om te lezen met een onverwachte twist. Ik ben in mijn hoofd het verhaal weer na gaan lopen, was er niet ergens een hint dat het zo verliep? Maar nee, niets. Nu lees ik boek nummer 3. Dus eigenlijk valt het wel mee met mijn leesdipje. Het is alleen dat ik ook overdag veel las en ik merk dat ik daar nu gewoon wat te onrustig voor ben. En dat is voor mij een leesdipje.

De komende week heb ik een lekker druk weekje. Zoals morgen (dinsdag dus) heb ik een afspraak bij een hoortoestellenwinkel. Ik mag weer aan nieuwe hoortoestellen, 5 jaar is weer voorbij. Dus voor dit jaar heb ik ook een duurdere aanvullende verzekering moeten nemen omdat ik 25% zelf bij moet betalen. En dat kan een dure grap worden. Omdat een hoortoestel een hulpmiddel is, wordt het niet volledig vergoed. Dan denk ik, ik heb er toch niet om gevraagd om slechthorend te zijn en ik ben echt afhankelijk van de hoortoestellen. Het is ook altijd spannend als ik nieuwe hoortoestellen ga uitproberen. Hoe klinkt het? Is het prettig? En nu moet ik ook kijken of het geschikt is voor in het onderwijs. Kan ik de kinderen goed verstaan? Elk hoortoestel klinkt anders, dus elke keer is het weer even wennen. Dus ik ben benieuwd morgen. 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.