Ik schreef in februari dat ik vanaf maart geen lid meer ben van de bibliotheek. Ik dacht dat ik heel erg zou moeten afkicken, vooral in de eerste weken. Maar vreemd genoeg, nee. Wel vond ik het de eerste twee weken een vreemd idee dat ik geen bibliotheekpasje meer in mijn portemonnee had. Dat ik niet zo even binnen kon stappen om rond te snuffelen en om gewoon lukraak wat boeken mee te nemen. Want dat vond ik wel leuk, gewoon lukraak wat boeken pakken. Wie weet zaten er dan prachtige boeken tussen. Gewoon zonder doel er naar toe en kijken wat ze hebben.

In maart heb ik geschreven over mijn leesuitdaging.
Er zijn 52 categorieën, maar vanwege mijn slechthorendheid sla ik categorie luisterboek over. Dat betekent dus voor mij 51 categorieën. Toen schreef ik dat ik nog zes categorieën depositphotos_4403790-stock-illustration-library-cartoon-with-childopen had staan, ondertussen zijn het nog maar drie categorieën waar ik nog geen boek voor heb gevonden. En ik heb al 17 categorieën afgestreept. Kortom, ik heb blijkbaar toch geen bibliotheek nodig voor deze uitdaging.

Maar voor een ander uitdaging heb ik wel de bibliotheek voor nodig. Aan deze uitdaging zit geen tijdslimiet vast, het gaat namelijk over boeken lezen van elk land. Dat zijn er nogal wat. Dankzij een vriendin die een website doorgaf over een vrouw die in één jaar tijd boeken had gelezen van alle landen. Van sommige landen had zij 1 boek gelezen en van ander land meerdere. Ik dacht, en bedankt maar weer! Zij weet dat ik wel van leesuitdagingen houd. Ik dacht dus, dat is wel een leuke uitdaging en ook mooie manier om in aanraking te komen met boeken waar ik anders nooit van gehoord zou hebben of misschien niet zo gauw zou oppakken. Dit jaar ben ik er mee begonnen. Maar ja, ik heb natuurlijk niet van alle landen een boek in huis. Dus zal ik toch gebruik moeten maken van de bibliotheek. En ik denk dat ik financieel wel drie maanden lidmaatschap kan betalen. Dan ga ik drie maanden lang alleen bibliotheekboeken lezen. Ik heb nu 9 landen af kunnen strepen.

Dus, mis ik mijn bibliotheekpasje? Eigenlijk niet, ik vond het altijd gewoon prettig dat ik een alternatief had. Kortom, ik kan blijkbaar toch wel zonder bibliotheekpasje.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.