Beste wensen allemaal! Nog goede voornemens gemaakt? Ik niet, zoals elk jaar. Gewoon lekker doorgaan met wat ik doe.

Mijn kerstvakantie was rustig, ik had best een vol schema, maar een aantal afspraken gingen niet door en dat was achteraf toch wel fijn. Dus ik ga niet meer elke vakantie vol plannen. In 1 week vakantie hooguit 2 afspraken en in 2 weken vakantie hooguit 4-5 afspraken. Ik merkte dat ik toch echt ook tijd voor mezelf nodig had.

Ik heb mijn boekenkasten weer gedaan, het was nodig. Ook weer veel weggedaan. Dat ruimt lekker op. Lamp opgehangen in de slaapkamer. Verder op mijn gemak dingen gedaan. Wel heb ik me met mijn planning beziggehouden. Want zoals jullie weten, ben ik iemand van routine en structuur. Dat geeft mij veel rust en rust in mijn hoofd. Dus heb ik een globaal schema gemaakt, dus een leidraad. En ik mag minder streng zijn voor mezelf.

Wel ben ik afgelopen week eindelijk met Japans begonnen. Ik was er wel mee gestart, maar ik ging er niet mee door. Ik wil dat doen, dus ga ik het doen. Prelessen zijn klaar en nu ben ik bezig met les 1. Ik ga niet alleen woorden leren maar ook de eerste tekens maken oftewel karakters. Ik ben benieuwd. Wel heb ik geen druk op mezelf gelegd. In principe kan ik in 3 maanden klaar zijn maar ik trek er gewoon een heel jaar voor uit. Maar ik denk dat ik van de zomer wel klaar ben met het eerste boek. En als het mij zo goed bevalt, dan ga ik verder met boek 2.

Ook neem ik het advies van de fysiotherapeut ter harte en stap voor stap routine opbouwen en kijken waar mijn grenzen liggen, dan pas verder uitbouwen. Ik wil altijd alles tegelijk, maar dan loop ik weer tegen mezelf aan, fysiek maar eigenlijk ook geestelijk. Dus rustig stap voor stap.

In ieder geval heb ik voor mezelf nu een leidraad en vandaaruit werk ik verder. En gewoon op mijn gemak doen. En ik hoop dat mijn nieuwe agenda mij daar goed bij kan ondersteunen. Ik heb nu een agenda waar eindelijk alle drie de gewenste overzichten in zitten, maand, week en dag. Nu gebruik ik mijn digitale agenda voor afspraken en niet meer voor van alles en nog wat. Dat geeft rust en overzicht. Ook zet ik erin dat ik een afspraak met mezelf heb. Bij hoge uitzondering wijk ik er van af. Tot nu toe bevalt mijn agenda wel. Ik heb veel schrijfruimte bij maand- en weekoverzichten. En bij het dagoverzicht heb ik de ruimte van alle onderwerpen die ik dagelijks erin wil schrijven. Niet meer aparte notitieboeken voor divers dingen, maar alles bij elkaar.

De tijd zal het leren hoe het allemaal gaat. Maar voor nu, ga ik weer genieten van werken en alles in mijn leven.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.