Voor degene die al wat vaker over mij wat heeft gelezen, weet dat ik op zoek ben naar een plansysteem dat goed werkt voor mij. En elke keer dacht ik, ja dat is het!

Dit jaar begon ik met Balans Planner en was er erg blij mee. Het gaf veel overzicht maar op de lange termijn was het toch net niet… Maar het gaf mij wel meer duidelijkheid wat ik wel nodig had.

Ik ging gezellig bij een vriendin langs waar ik ook vaak praat over structuur, plannen en dergelijke. Zij is met bullet journal bezig. Ook dat had ik een aantal jaren geleden geprobeerd maar dat werkte toen ook niet voor mij. Maar zij kan soms zo eigenwijs zijn, en ja, ik weet het, dat kan ik soms ook zijn. Alleen zij is een graadje erger, althans in mijn belevenis. En ik heb mijn momenten dat ik wel naar anderen luister en hun adviezen ter harte neem. Ik weet het… shocking!

Dus ging ik met een mooie bullet journal naar huis dat ik van haar had gekregen. Langzamerhand kreeg ik de smaak te pakken en creëerde samen met twee vrienden een groepsappje. Alleen algauw werd het toch rommelig en ik besefte dat ik gewoon het heel simplistisch moest houden. Momenteel heb ik er nu 5 liggen… Tja… oeps!

Eentje gebruik ik als dagboek, het heeft mij altijd goed gedaan om gewoon even dingen van me af te schrijven, te relativeren maar daarnaast schrijf ik ook op waar ik die dag dankbaar voor ben. Dat is zo belangrijk, vooral als je depressief bent dan is het soms erg moeilijk om mooie momenten te zien of vast te houden.

Nummer twee is mijn agenda/planner en langzaamaan heb ik het zoals ik het zou willen. In ieder geval werk ik minimalistisch. Elke avond schrijf ik op wat ik de volgende dag wil/moet doen. Ik merk dat mijn hoofd daardoor wat leger en rustiger aan voelt, wetende dat ik het heb opgeschreven.

Nummer drie is voor mijn studie. Het fijne daaraan was dat ik ook verticaal kon schrijven als het nodig was. Alleen merk ik of althans heb ik het idee dat het met lijntjes gemakkelijker te lezen is. Ik ben er nog niet uit of ik doorga in dit schrift of toch een lijntjesschrift oppak.

Nummer 4 gebruik ik voor leuke trips en vakantie. Daar plak ik bioscoopkaarten in, foto’s van vakantie, dagjes uit, weekendjes weg. Terwijl ik dit schrijf, besef ik eigenlijk dat gezellige lunches er ook onder vallen. Dus vanaf nu noteer ik dat ook. Zodat ik er altijd met plezier op kan terugkijken.

Ondertussen is nummer 5 er bijgekomen… Eigenlijk was dat dus mijn eerste bullet journal, maar omdat ik mijn agenda/planning anders wilde doen, had ik het gevoel dat ik dat ook in een nieuw bullet journal moest beginnen. Dus ja wat doe ik dan met deze… Die ga ik gebruiken voor quotes die mij aanspreken maar ook notities maken van boeken die mij inspireren en misschien bepaalde facetten eruit kan halen om op mezelf toe te kunnen passen. Want bij sommige boeken denk ik, oooh wat goed, inspirerend, daar kan ik wat mee ofzo… maar heb ik het boek uit dan doe ik er niets mee. En dat wil ik anders gaan doen.

Kortom… Ik denk dat ik eindelijk mijn systeem heb gevonden dat mij rust geeft, dat er overzicht is.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.