Nu wordt het werkelijkheid, het treinkaartje wordt afgeschaft! Over en uit! Het enige positieve ervan wat ik nu plotseling kan bedenken, is de besparing van bomen.

Ik zelf heb een voordeelurenkaart omdat ik zo nu en dan lange treinreizen maak. Dus dan haal ik die kosten er wel uit. Soms vind ik het dan rustiger en prettiger om met de trein te gaan, mits er natuurlijk geen vertragingen zijn en mensen de stiltecoupe respecteren. Ik weet het, ik heb hoge verwachtingen van andere mensen en de NS.
Op zich is zo’n chipkaart handig, alleen moet ik er wel aan denken dat er genoeg saldo op staat en dat ik moet uitchecken. Ik zit dan al vijf minuten voor ik aankom met dat chipkaart in mijn hand en zeg tegen mijzelf, uitchecken, niet vergeten, uitchecken. Dat doe ik omdat ik mijn eigen geheugen ken, die functioneert niet altijd optimaal. Dat probleem heb ik niet als ik gewoon simpel een treinkaartje koop. Dan doe hoef ik nergens aan te denken, behalve dat ik iets eerder naar station moet om een kaartje te kopen. Ik vind dat toch wat relaxter reizen.

Het afschaffen van treinkaartjes vind ik erg klantonvriendelijk. De mensen die maar enkele keren per jaar met de trein gaan zijn de dupe. Oudere mensen die nu gaan stressen omdat ze weer iets nieuws moeten leren, en de maatschappij verandert al te snel in hun belevenis. Daarnaast gaat de NS er blijkbaar ervan uit dat iedereen een computer heeft zodat ze thuis hun gegevens kunnen controleren. En dan moeten ze voor zo’n weggooi chipkaart met 1 Euro toeslag betalen met een vast minimum bedrag en dat tegen vol tarief. Met andere woorden, die mensen kunnen niet met mij mee reizen en genieten van de korting die ik krijg. Ja, met een voordeelurenkaart kunnen er nog drie anderen met mij meereizen en genieten van 40% korting. Volgens mij heeft de NS het zinnetje van de Belastingdienst overgenomen, leuker kunnen we niet maken!

Gisteravond lag ik in bed en bedacht opeens, wat als NSA hierachter zit! Niet voor die weggooi chipkaartjes, maar voor iedereen die een abonnement heeft en in- en uitchecken. Je gegevens worden bijgehouden, wat als de NS nou samenwerkt met de NSA. Ik bedoel… er mist alleen maar een A-tje aan de NS. Maar ja, die theorie gaat niet op voor de andere vervoerders. Hoewel misschien kan de samenwerking met NSA wel geld opleveren.

Oke, ik dwaal af.
Maar goed, ze zijn tenminste zo vriendelijk genoeg om via HEMA of Blokker of Kruidvat nu en dan acties aan te bieden waardoor je treinkaartjes goedkoop kan kopen. Alleen je betaalt wel een bepaald bedrag en is nog maar de vraag of je die er dan ook uithaalt.

Nu probeert de NS mensen te verleiden om een abonnement te nemen, maar beste NS, denken jullie nou echt dat de mensen zo dom zijn! Om ze dit jaar korting geven en volgend jaar mogen ze volle mep betalen en ze halen het er niet eens uit! Waardeloze pr-stunt!

Daarnaast denk ik dan ook aan de kinderen die het spannend vinden om zo kaartje vast te houden en zelf te mogen geven aan conducteur die dan met een leuk knippertje leuke figuurtje in de kaart knipt. Hoe gaaf is dat!!! En wie weet zijn er nog kinderen die een soort plakboek hebben om al die treinkaartjes te bewaren. Zo haal het pleziertje bij de kinderen weg.

Ach, leuker kunnen ze het gewoon niet maken.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.