Het weer in Nederland is zo betrouwbaar… Want je weet dat het altijd zo onvoorspelbaar is! Dat is het enige betrouwbare aan het weer van Nederland. Zo kan het zonnetje schijnen zoals nu op het moment dat ik dit schrijf (vrijdag). Terwijl het gisteren (donderdag) miezerig weer was. In de winter is zelfs de temperatuur niet betrouwbaar. Je kunt er wel op rekenen dat het wat kouder zal zijn dan in de lente en zomer maar toch hadden wij voor in de winter ook een paar redelijk warme dagen gehad.

Ik denk dat zelfs de wisselvalligheid van het weer betrouwbaarder is dan de regering. Ik houd er wel van als het lekker koud is en het weer helder. Het is dan heerlijk om buiten rond te lopen en het vooruitzicht dat je daarna thuis op de bank kan kruipen met een bakkie thee in handen, heerlijk! Ik vind het ook heerlijk als het wat grijzig weer is, want dan heb ik een perfect excuus om de hele dag op de bank te zitten/liggen met een boek. Heerlijk!

Wel is het lastig om in te plannen wanneer ik even wat op mijn balkon wil doen met mijn moestuintje. Want wanneer ik dan tegen mezelf zeg dan en dan ga ik het doen, is het bagger weer. En wanneer het mooi weer is, komt het mij niet uit. Maar ja, dat is waar elke Nederlander tegen aan loopt! En net als elke Nederlander pas je je dan maar weer aan.

Dan is lente en herfst toch eigenlijk wel het meest betrouwbare seizoen want ook de zo geliefde zomer kan onbetrouwbaar zijn door erg te schommelen met de temperaturen. Terwijl je in de lente en herfst altijd schommelingen kunt verwachten, en niet alleen dat maar ook diverse weersoorten. Maar in de winter en de zomer verwacht je gewoon stabiliteit, maar in Nederland bestaat die stabiliteit niet!

En ik denk dat we daarom zo graag klagen over het weer, want het is eigenlijk nooit goed. Te warm, te nat, te koud en ga maar door. Ach, dan hebben we tenminste over iets te klagen en niet alleen over de regering. Dat is op zich wel een leuke afwisseling.

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.