Scholen in het noorden zijn al een week bezig, scholen in het midden zijn deze week begonnen en in het zuiden beginnen ze volgende week. Zomervakantie is dus zo goed als voorbij. Hierbij wil ik iedereen weer succes wensen en veel plezier!

Vorig week moest ik 2 dagen naar school. Voorbereiden, kennismaking en dergelijke. Ik kwam meteen met een lastige vraag, ik heb mijn salaris niet ontvangen… Hoe kan dat? Ergens is het met de herindiensttreding niet goed gegaan. Ik had bij de andere school een kortdurig contract dat tot de zomervakantie liep. En per 1 augustus kwam ik in dienst van een ander school, maar beide scholen zijn van dezelfde organisatie. Niet gedacht dat dat blijkbaar toch problemen op kon leveren. Daardoor kan ik ook niet inloggen in mijn omgeving. En zie ik ook mappen van mijn oude school. Dus dat schiet allemaal niet echt op!

Maar goed, ik ben er in ieder geval 2 dagen geweest en met iedereen kennis gemaakt. Weer heb ik dat gevoel, ik hoor hier thuis. Wel besefte ik toen dat ik niet alleen de namen van de kinderen moest leren maar ook hun namen in gebaren oftewel naamgebaar. Niet alleen de kinderen hebben dat, ook al mijn collega’s. Ik zelf heb er ook een. Lang wist ik die niet tot begin vorig jaar, dankzij een vriendin van mijn zus. Ik houd van lezen dus is het eigenlijk logisch om een naamgebaar te hebben dat daar mee te maken heeft. Maar goed, dus dat wordt flink oefenen en leren de komende weken. Niet alleen al die naamgebaren, maar alle gebaren. Want het is ten slotte een tweetalige school, gesproken taal en Nederlands gebarentaal.

Ook wist ik nog niet precies met welke groepen ik zou gaan werken, dat werd nu eindelijk duidelijk. Hoewel dat de komende maand nog wel wat kan veranderen, maar in principe ga ik met vier groepen werken. Dus meteen al heel veel namen leren… Op de woensdag heb ik één groep en op de andere twee dagen drie verschillende groepen. Hoe dat nog wordt ingedeeld, weet ik niet.

Ik ben niet de enige nieuwe, dat scheelt. Maar wat wel fijn is dat ik al wat mensen ken, dat maakt het wat gemakkelijker. En daarnaast ken ik wel wat ondersteunend gebaren en ook nog beetje ouderwetste gebaren. Maar ik zal het snel leren, nu helemaal omdat ik het veel vaker ga gebruiken. Daarnaast corrigeert mijn zus me nu af en toe en een ander vriendin van haar die op die school werkt gaat mij ook corrigeren. Want het is belangrijk voor de kinderen om het juiste gebaar te laten zien.

Wel moet ik tegen mezelf zeggen, je bent nieuw, een starter, dus eis niet teveel van jezelf. Dat is een lastig puntje, want ik ben een perfectionist… Dus tja… Gewoon rustig de tijd er voor nemen en vragen waar dat nodig is.

Ik heb er wel zin in!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.