Back to school… Nou ja, ik studeer thuis omdat het beter bij mij past. Maar, yep, ik studeer weer! Ik heb voor mijn vakantie een gesprek gehad met het UWV over terugkeer naar de werkende maatschappij. Ik ben tenslotte niet 100% afgekeurd maar helaas lukt het mij maar niet om een baan te vinden in de administratieve sector.

Dus ik wil graag weer een re-integratietraject doen. Gelukkig is dat goedgekeurd en de arbeidsdeskundige die ik had, heeft gelukkig ervaring met doven en slechthorenden. Daardoor had zij een jobcoach op haar lijst staan die alleen doven en slechthorenden begeleiden naar werk. Ik ben daar zo blij mee want voor de verandering hoef ik niet uit te leggen hoe vermoeiend het kan zijn voor een slechthorende. In mijn geval vergeten vaak mijn collega’s dat ik niet alles goed kan verstaan ook al hoor ik wel van alles. Ik moet dan een keuze maken of focussen op mijn werk maar dat betekent, afsluiten voor alles of luisteren maar dan houdt dat in dat ik mijn werk of niet goed doe of te langzaam werk.

Voor mijn vakantie had ik een kennismakingsgesprek gehad met mijn jobcoach en na mijn vakantie zijn we echt aan de slag gegaan. Zij vond mij wel wat voor in het onderwijs. Ikzelf merkte dat ik heel erg leuk vind om les te geven. Ik geef voor het Taalhuis les aan laaggeletterden digisterker. Ik vind het leuk om lessen voor te bereiden, na te denken hoe ik het voor hen begrijpelijk kan maken. Daarnaast begrijp ik ook wel wat het is om wat moeite te hebben met taal. Ik heb zelf moeite met lidwoorden en zinsopbouw. Maar gelukkig heb ik een persoonlijke editor, mijn vader, die mijn columns naleest.

Sindsdien heeft de mogelijkheid om in het onderwijs werken mij niet meer losgelaten. Ik had er wel eerder over nagedacht maar altijd gedacht, het is me te zwaar. Maar ik kan ook met kleinere groepen werken dus… Uiteindelijk na het laatste gesprek van vorig week heb ik besloten om voor de basisopleiding onderwijsassistent te gaan. Zo gezegd, zo gedaan… ik heb de studie aangevraagd en die kreeg ik afgelopen vrijdag binnen (althans dat hoop ik, aangezien ik dit op vrijdag schrijf).

Dat betekent dat ik keuzes moet gaan maken… studie gaat voor. Ik heb mijn Engelstalige blog al opgezegd, mijn moestuinblog blijft bestaan maar op een heel laag pitje. Wel blijf ik natuurlijk mijn columns schrijven, daar zou ik niet mee willen stoppen! Mijn vrijwilligerswerk ga ik met een dagdeel minderen en ander dagdeel mogelijk vervangen met nog een avond lesgeven als de gemeente het goedkeurt.

Door mijn studie ben ik wel weer terug op Facebook want er zijn namelijk studiegroepen op Facebook en die heb ik wel nodig. Dat betekent niet dat ik meteen heel actief ben op Facebook. Hopelijk heb ik een goed studieschema gemaakt en kan ik me daar aan houden. Want voor zelfstudie moet je wel zelfdiscipline hebben maar ik denk dat het mij wel gaat lukken!

written by

2 reacties op Studeren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.