Zo weer een update over mijn hoortoestellen. Heb ik besloten om het wel te doen of niet? Wil ik weer een ander merk proberen of heb ik toch voor deze gekozen?

Voor het eerst heb ik getwijfeld bij nieuwe hoortoestellen. Meestal was ik eigenlijk wel gauw tevreden met mijn nieuwe hoortoestellen. Maar bij deze had ik toch meer tijd nodig om te wennen. Vooral omdat ik meer diverse geluiden hoorde. Ik hoorde meer dan ik gewend was. Daarnaast waren de oorstukjes ook niet goed. Dus kon ik ook moeilijk bepalen hoe het klonk met de nieuwe oorstukjes. Want ook dat kan de geluiden vervormen, beïnvloeden.

Nadat de tweede nieuwe oorstukjes er waren, merkte ik echt het verschil. De geluiden waren rustiger, wat voller maar vriendelijker. Ik weet dat het gek klinkt maar zo kunnen de geluiden ook zijn. Alleen zaten deze oorstukjes niet echt prettig. Bij de een deed het zo’n pijn dat het op één plekje even bloedde. Dus tja… toch maar weer de oude ingedaan. Toen merkte ik echt het verschil.

Ik zou ergens begin maart beslissen. Maar omdat ik verkouden was, (hooikoorts) wilde ik mij aan de regels houden. In overleg werd besloten om de afspraak te verzetten. Dus vorig week moest ik beslissen, wel of niet. Tot een aantal weken geleden wist ik het nog niet. Want tja, ik heb het nog niet echt in alle situaties kunnen uitproberen. Alles dicht door de coronamaatregelen. Gelukkig mocht ik invallen op school en zo kon ik het toch nog even goed testen. Ik merkte wel het verschil tussen de verschillende oorstukjes.

Toch bleef ik tot het laatste moment twijfelen, maar door weer even paar dagen de nieuwe oorstukjes te hebben gedragen was mijn twijfel weg. Het levert meer voordelen op dan nadelen. Ik hoor meer diverse geluiden. Daarnaast kan ik altijd weer een afspraak maken om het bij te laten stellen. Ja, ik heb besloten om het toch te doen. Ik was blij dat ik het toch nog even kon uittesten in de situatie zoals op school werken. Dus ergens was het goed voor dat die afspraak was verzet. Want ik had daardoor nog even kunnen testen.

Ik ben nu dus in bezit van de nieuwe hoortoestellen. Door goede aanvullend verzekering kost het mij niets, althans dat hoop ik. De rekening ligt nu bij de zorgverzekeraar. Maar ik ben goed aanvullend verzekerd dus het moet goed zitten.

Het voordeel is dat ik ervaring heb met hoortoestellen en daardoor ook goed kan bepalen hoe en wat. Ik weet wat ik wil en dus moet de audicien mij volgen. Voor degene die geen ervaring er mee hebben, tja dan is het vertrouwen op de audicien. Alleen hoe weet je of die audicien het beste voor heeft met je? Ik weet uit ervaring dat sommige audiciens eigenwijs zijn en het beter weten dan ik, een ervaringsdeskundige. Dacht ik niet! Maar nu ben ik echt prettig geholpen en de audicien maakte gebruik van mijn ervaring. En zo hoort het ook.

Zo, nu is mijn proefperiode van nieuwe hoortoestellen voorbij. Mogelijk dat ik wel zo nu en dan schrijf over mijn slechthorendheid.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.