Zo onverwachts zijn de scholen afgelopen woensdag gesloten. Dus geen stage meer! Wel kon ik dinsdagmiddag afscheid nemen van mijn groep. En gelukkig had een collega van een andere groep even mijn hulp nodig . Haar onderwijsassistente zat namelijk thuis met corona. En omdat dinsdag plotseling dingen geregeld moest worden, vroeg mijn collega of ik met de groep naar de gym kon gaan. Want dan had zij even de tijd om pakketjes te maken die de kinderen mee moesten nemen naar huis. In ieder geval genoeg werk tot de kerstvakantie. Natuurlijk wilde ik dat doen.

Het waren rare dagen en ik moest echt de tijd nemen om te verwerken dat het zo is gegaan. Afscheid nemen van mijn collega’s doe ik in januari. Dan doen we ook de verlate secret Santa. Dat is wel fijn, want toen ik dinsdag na school wegging waren zij in overleg. Ze bespreken hoe ze zich gaan voorbereiden op het thuisonderwijs na de kerst. Het was dus gewoon raar weggaan.

De dagen na die dinsdag voelde ik me een beetje verloren. Hoe moest ik de dagen nou doorkomen? Ik was ingesteld op dat ik nog op donderdag en vrijdag stage kon lopen. Plots was dat weg gevallen en ik had ook geen studie meer. Dus heb ik me maar op de legpuzzel gestort. Een legpuzzel die er al 2 jaar lag omdat ik er geen tijd meer voor had. Dat is het fijne aan een legpuzzelkoffer, je kunt het zo opbergen. Eindelijk is de puzzel af en ben ik begonnen aan een nieuwe. Ik had dat even nodig, even me ergens totaal op iets anders focussen en geen andere dingen doen. Gewoon even toelaten dat ik dat nodig had.

Nu heb ik weer ruimte in mijn hoofd voor andere dingen. Even dingen plannen en een nieuwe routine zoeken. Daarnaast ook een start maken met het solliciteren, alleen praktisch alle scholen willen toch dat je een diploma hebt. Ik kan dat nog niet aanvragen omdat ik de cijfers van het Engels nog niet binnen heb. Ik hoop dat ik toch echt deze week krijg te horen dat ik alles gehaald heb, dus dat is nog afwachten.

De komende week zijn de kerstdagen. Ik heb op de kerstavond een filmavond op afstand en op de eerste kerstdag filmmiddag op afstand met mijn goede vriend. Hij heeft helaas corona en gaat een saaie kerst tegemoet. Dus om hem toch een beetje kerstgevoel te geven doen wij het op deze manier. Ik zelf ga de eerste kerstdag gezellig bij mijn ouders vieren met mijn zus en haar vriend. De tweede kerstdag met mijn ouders bij mijn oom en tante. Mijn ouders zouden eigenlijk de 27ste bij hun gaan eten, maar oom en tante hebben het een dagje vervroegd zodat ik gezellig mee kon. Want dan mag het nog met z’n drieën. Dat is heel fijn en gezellig.

Ik wens jullie allemaal hele fijne dagen toe!

written by

2 reacties op Was een rare week

  1. Hoop dat je snel het cijfer voor Engels binnen hebt, zodat je weet of je geslaagd bent, Paulien.
    Hele fijne dagen met je familie… ?⭐??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.