Zo, nu lekker een weekje vakantie. Lekker even vrij van school, wat uitslapen en heb met wat vrienden afgesproken.

Het was wel weer een lange dag op de vrijdag voor de vakantie. De vaatwasser deed het niet, dus wij moesten nadat de kinderen weg waren even wat afwassen en dergelijke doen. Maar in ieder geval hebben we wel kunnen lunchen. Want de week ervoor gingen de scholen toch onverwachts om 12 uur dicht. Dus we hadden de kinderen nasi meegegeven. Gelukkig had de andere groep wat brood over. Want tja, ik neem op vrijdagen als er gekookt wordt geen lunch mee. Waarom zou ik!

Een week eerder werd er vanwege de storm toch besloten om eerder dicht te gaan, want de kinderen moesten met de taxi’s naar huis. Dus moesten wij ook de afwas doen, maar toen deed de vaatwasser het gelukkig waardoor het grootste deel daarin kon. En om half 2 ging ik weg. Ik had lang getwijfeld, over de Van Brienenoordbrug of via het Noordereiland. Maar ik besloot toch over de brug te gaan. Het viel erg mee. Ik denk dat ik op tijd weg was gegaan.

Maar gisteren verliep het normaal en konden we met elkaar lunchen, de nasi was weer heerlijk en ik heb ook wat meegenomen naar huis. Dat is ook het voordeel van dat je voor een groep kookt, er blijft altijd wel wat over. Het was ook een toetsdag en het is lastig om de grens te zoeken, wel of niet helpen. Want met de toets moeten ze het zelf doen, maar als ik iemand zie die de groente niet echt klein heeft gesneden moet ik er wel wat van zeggen anders heb ik een halve ui in mijn mond. Maar dan helaas een kruisje. 

Nu vakantie! Werk loslaten en lekker genieten van mijn vrije dagen. Ik heb een paar gezellige afspraken staan met vrienden die ik lang niet heb gezien. Eentje zelfs bijna 2 jaar niet. Dus erg fijn om haar weer te zien en ook haar nieuwe huis. Verder wat rommelen in huis, lezen en lezen. Ik zie wel, vooral lekker rusten. 

Ik kan alleen dit werk volhouden door die vakanties er tussendoor. Want anders had ik dat niet aangekund, fysiek. Je bent gewoon non-stop bezig. En vaak werk je meer uren in de week dan je daadwerkelijk zou moeten werken. Ik probeer op tijd weg te gaan maar dat lukt gewoon niet altijd, lees meestal. Dat is wel mijn leerpuntje, gewoon op tijd weg gaan! Morgen is weer een nieuwe dag.

Nu genieten! 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.