Blauwe enveloppe verdwijnt! De “Blauwe enveloppe” is een ongekend begrip in Nederland en nu wil de Belastingdienst (die het niet leuker kan maken) de grote verdwijntruc uitvoeren, de blauwe enveloppe laten verdwijnen. Mensen dwingen om digitaal berichten te ontvangen. Sorry, maar ik vind dat niet kunnen. Wij hebben toch de vrijheid om te bepalen hoe wij onze post willen ontvangen! Vooral ouderen raken in stress. Mijn begane grond buurvrouw had begin dit jaar mijn hulp nodig voor aanvragen van DigiD omdat zij die voor iets nodig had. En daar moest ik haar ook bij helpen.

Waarom moet alles tegenwoordig gedigitaliseerd worden en bepaald worden door de bedrijven. Ik vind dat klantonvriendelijk. Daarnaast is voor mij post een herinnering van dat ik iets moet betalen of dergelijke. Vooral als ik veel mails krijg, wordt het onoverzichtelijk en voor ik het weet verdwijnt een betalingsherinnering ergens onder aan het mail overzicht. En dan krijg ik een aanmaning omdat ik niet betaald heb. En dat zeggen zij in het kader van bezuinigingen en milieuvriendelijk… waarom wordt alles dan duurder? En hoezo milieuvriendelijk, want wie zegt niet dat mensen thuis dan niet alles uitprinten… hup daar gaat weer een pak papier.

Zo kreeg ik ook een paar keer een brief van een begrafenisverzekering dat ik voortaan mijn polis online kan bekijken. Dus of ik dan wilde inloggen… niet gedaan! Kom nou, stuur mij nou maar gewoon per post net als mijn zorgverzekeraar. Ik heb die toch nog per post gekregen.

Ik vind het prima dat veel dingen gedigitaliseerd worden en daardoor is het vooral voor doven en slechthorenden gemakkelijker geworden om zelfstandig dingen te kunnen regelen per mail of chat. Maar laat de keuze aan de mensen zelf over of ze hun post digitaal of niet digitaal willen ontvangen. Opeens moet ik denken aan Shakespeare, to be or not to be. Dus to digitaliseer or not to digitaliseer. Dus to blauwe enveloppe of not to blauwe enveloppe. Geef mij maar een blauwe enveloppe.

written by

2 reacties op Weer een Nederlandse Traditie minder

  1. Eens! Laat die blauwe envelop maar komen.
    Waarover gaat dit? Eén, jawel één keer per jaar.
    Net zoals mijn pensioenoverzicht; dat wil ik per post en niet digitaal.
    Meer blauw op straat mag wat kosten. Ook die ene envelop per jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.