Sinds kort ben ik weer begonnen met koken, dan bedoel ik echt koken. Ik vind koken een ontspanning, alleen ontbreekt het mij heel vaak aan energie. Dus kies ik vaak gemakkelijke gerechten die zo klaar zijn. Nu heb ik een kookboek gekocht om ayurvedisch te koken. Dus vooral met kruiden, geen sauzen en vegetarisch. 

Ik ben niet van plan om vegetarisch te worden, want ik vind vlees nog te lekker. Wel heb ik het heel erg verminderd tot praktisch 1-2 keer per week. Ik heb geen vleeswaren op mijn boterham. Hoewel, er momenten zijn dat ik erg veel zin heb in bepaalde vleeswaren, dan koop ik het gewoon. En ik eet regelmatig vis dus nee vegetarisch word ik niet. 

Waarom ayurveda? Gewoon iets om uit te proberen. Kijken of dit meer bij mij past, of ik dit leuker vind om te koken. En vooral gewoon lekker met kruiden bezig te zijn. Ik heb mijn la vol met diverse kruiden en specerijen, maar wat kan ik er precies mee?… Alleen tja… ik had nog wat andere dingen nodig volgens het kookboek. Dus nog meer kruiden en specerijen. Heerlijk! 

Wat op dit moment het meeste tijd kost, is namelijk het uitzoeken van de juiste hoeveelheid. Het is namelijk een Engels kookboek, dus cups enz… Maar dan moet ik weer halveren omdat ik anders iets heb voor 4 personen. Dus weer op het internet zoeken hoeveel dat allemaal is. Toch merkte ik dat ik zelfs dat onderdeel leuk vond om te doen. Gewoon lekker bezig te zijn en uitzoeken hoeveel en dergelijke. Maar ik denk dat ik toch een tabel ga maken en uitprinten, dat werkt altijd veel makkelijker. Vooral als ik niet veel tijd heb om uit te zoeken, dan heb ik het wel al bij de hand.

Ik heb drie recepten uitgeprobeerd. De eerste viel qua smaak een beetje tegen. Dus ik ga kijken of ik wat meer van die kruiden erin kan doen om wat meer smaak te hebben. Het tweede gerecht was niet verkeerd, alleen tja… ik had boerenkool uit de vriezer waardoor het gerecht meer papachtig werd. Ik ga het nog een keer maken, maar helaas ook nog even met boerenkool uit de vriezer, want het moet op. Maar ik voeg wat prei toe. Kijken hoe dat uitpakt. Het derde gerecht was echt heerlijk!! Dat is absoluut een blijver, alleen iets minder royaal met gember zijn. Want tja… hoeveel is een halve inch.. en ik had al gemberwortel in stukjes. Maar het was absoluut lekker. 

Het leuke is dat ik dan meteen ga nadenken, hoe ik het anders ga doen of wat kan ik er nog meer mee doen. Kan ik daar wat vis bij doen, of een ander soort groente enz… Bij de eerste keer probeer ik het recept nauwgezet te volgen en daarna voel ik me vrijer om er mee te spelen en te experimenteren met andere dingen. 

Om ervoor te zorgen dat ik ook dus regelmatig een nieuw gerecht uitprobeer, plaats ik het op Instagram, dus een soort stok achter de deur. Dan moet ik wel. Ik probeer elke twee weken een nieuw gerecht. Eerste wilde ik elke week maar ik zag dat het niet altijd haalbaar was. Dus in ieder geval om de week dus.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.