In veel landen krijgen mensen die gevaccineerd zijn meer vrijheden dan mensen die niet gevaccineerd zijn. Er komt steeds meer tweeledigheid tussen de twee groepen. Dat er bedrijven zijn die mensen dwingen om zich te laten vaccineren, vind ik niet kunnen. Ik vind dat je niet op die manier mensen mag dwingen om zich te laten vaccineren. 

Ik zelf ben wel gevaccineerd. Maar enkele mensen die ik ken, hebben er voor gekozen om zich nog niet te laten vaccineren. Of gaan zich helemaal niet laten vaccineren. Ik vind dat hun goed recht, ongeacht wat ik er van vind. Sommige kunnen vanwege hun gezondheidsredenen nog niet laten vaccineren omdat dat geadviseerd wordt door de arts. Want het is op sommige onderdelen nog te onduidelijk wat het doet met het immuunsysteem en juist voor hen kan vaccinatie levensbedreigend zijn. Anderen kiezen er gewoon voor om niet te doen om wat voor redenen dan ook. Alleen kom niet met een verhaal zoals dat de overheid een microchip in gaat spuiten zodat ze je kunnen traceren. Dat is apekool.

Ik heb zelf ook lang getwijfeld, maar uiteindelijk heb ik toch ervoor gekozen om het wel te doen. De reden is vooral omdat ik met kinderen werk en er niet op zit te wachten om heel erg ziek te worden. Ik heb gezien hoe ziek iemand van corona kan worden en de nasleep. Iemand die half december corona heeft gehad, betaalt er nu nog de prijs voor. Ja, natuurlijk weet ik dat het mij niet 100% beschermt maar mocht ik het krijgen, dan is de kans veel groter dat het meer een milde versie is en dat ik korter ziek ben. Natuurlijk weet ik, dat ik het bij mij kan dragen en het kan overdragen. Dus ik acht mij zelf niet onaantastbaar door het vaccin. Ik zal nog steeds mijn handen wassen en afstand houden.

Het is en blijft een onzeker iets. Alleen ik vind dat ieder het zelf mag weten en dat bedrijven mensen niet mag en kan dwingen om zich te laten vaccineren. Daarnaast als de overheid toch zo tweeledigheid gaat creëren, zijn de mensen die zich om gezondheidsredenen simpelweg niet kunnen laten vaccineren de dupe. Zij kunnen er niets aan doen dat geen inenting voor hen beter is. Moeten zij dan gestraft worden? En worden zij nu gestraft omdat ze misschien vanwege hun immuunsysteem zich niet kunnen laten vaccineren en hun baan kwijt raken of niet meer deel kunnen uit maken van de samenleving. 

De afgelopen anderhalf jaar hebben ook heel veel mensen met een chronische ziekte thuis gezeten, opgesloten. En dan hoor ik mensen zeggen, dat duurt me te lang, ik voel me opgesloten… Sorry! Jij kon er tenminste nog op uit om boodschappen te doen, jij kon er tenminste nog op uit om je vrienden te zien. Misschien niet op de manier die jij gewend bent, maar jij kon de deur uit! Die mensen met bepaalde chronische ziekten niet! En nu nog is het allemaal onzeker, vooral als er elke keer een nieuwe variant opduikelt. Natuurlijk is het niet gemakkelijk geweest, sowieso voor mensen die echt mensen mens zijn. Maar kom op… 

Ik vind gewoon dat er geen onderscheid moet komen, ieder mens heeft het recht om zelf te kiezen. Of je daar nou mee eens bent of niet, respecteer de keuze van een ander. 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.