Zoals jullie al weten, ik ben slechthorend en draag dus daarom hoortoestellen. Voor ik naar bed ga doe ik ze met heel veel plezier uit, eindelijk even rust en toch… Ik vind het niet prettig om ze overdag uit te hebben, of het nou één is of allebei zijn, ik vind het niet prettig! Want ik hoor dan niet wat er om mij heen gebeurd en dan voel me daardoor heel ongemakkelijk.

Na veel wikken en wegen had ik besloten om ze toch in het vliegtuig uit te zetten want ik kan niet slapen als er geluiden zijn. Ik vertrok namelijk om half 6 ’s middags. Dus dat betekende dat ik de nacht in het vliegtuig doorbracht. En ik zou ook laat in de nacht in Amerika aankomen en voor ik dan bij mijn vrienden thuis ben, is het 2 uur ’s nachts en dat betekent 8 uur ’s morgens Nederlandse tijd. Maar een prettige houding vinden om te slapen in een stoel is praktisch onmogelijk! Ik vraag me dan ook af hoe anderen dat doen?! Misschien hebben ze zo’n knock-out pilletjes ofzo.

Dus echt geslapen heb ik niet, meer gedoezeld. Want ik merkte dat ik toch regelmatig even wakker werd om te kijken of alles goed was en dergelijke. Het voelde voor mij echt ongemakkelijk aan om niet te horen wat om me heen gebeurde. Maar gelukkig gebeurde niet veel aangezien iedereen een poging waagde om te slapen.

Het was daar nacht toen ik aankwam en voor ik bij hun huis was, was het rond 2 uur ’s nachts. Dus lekker meteen het bed in. En dan is het wel weer het voordeel dat ik niets hoor, want in de ochtend werd ik niet wakker van de kinderen. Heerlijk is het dan om slechthorend te zijn.

Op de terugweg had ik er minder moeite mee om ze uit te zetten. Ik was gewoon erg moe en dacht, mocht er wat gebeuren, dan voel ik het wel of de anderen maken me wakker. Of ik ga slapend eraan, ook wel een mooie dood, toch? En het slapen ging ietsiepietsie beter want er zat niemand naast me, heerlijk!!

Ook in dat korte vluchtje van IJsland naar Amsterdam heb ik even een dutje gedaan. Ik had het gewoon nodig. En het duurde wel een week voor ik van de jetlag af was en me weer als een mens voelde, heerlijk!

written by

2 reacties op Wel of niet

  1. Ik ben hardhorend geboren heb nooit een hoorapparaat gedragen en heb paar jaar geleden eens toestel geprobeerd man man man ik schrok van alles wat er gebeurde, met een lepel roeren in de koffie !!!! Dedampkap gggrrr, ik heb zelfs een vogel gehoord maar wist niet wat het was.ik had in no time barstende koppijn. Ik kon al die geluiden niet gewend komen en heb voor mezelf beslist dat ik liever de rust en stilte heb.

    • Ik ben het niet anders gewend Marilyn. Al van kind af aan droeg ik hoortoestellen. Dus ik weet het niet beter.
      Ik ben blij dat je voor jezelf weet wat je wilt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.