Ik begin weer aan een column en heb echt geen idee waar dit zal eindigen.
Gebeurt wel vaker; gewoon beginnen en zien waar het schip strandt. Ja natuurlijk, ik ga wat schrijven over een gedenkwaardige herinnering. Een jubileum misschien.
Ik laat mij verrassen. Het toetsenbord doet het werk en ik zit alleen maar te kijken wat er op het scherm verschijnt.

Banger Sisters bestaat 6 jaar. Is dat dan een jubileum of “gewoon maar” een verjaardag? Zoals een kind dat die leeftijd bereikt. Een dag, maand of jaar om te herdenken?
Mijn toetsenbord weet het niet. Ik ook niet.
De mensheid is eraan gewend geraakt om slechts heel specifieke dagen en jaren te herdenken en daar de term “jubileum” aan te koppelen. Wat mensen daar van denken vind ik helemaal niet interessant. We hebben het allemaal zelf verzonnen.

Vijf jaar is kennelijk al twijfelachtig en stelt ogenschijnlijk geen bal voor. Het wordt geassocieerd met blik, hout, plastic. Echt waar, dat vind ik via Google. Daar kun je mee thuiskomen, het schaamrood op de kaken. Maar oké, het eerste jubileum oftewel lustrum is een feit.
Tien jaar klinkt al wat overtuigender: de link naar kristal en rozen wordt gelegd. Vijfentwintig (zilver), veertig (robijn of smaragd) en vijftig jaar (goud) doen daar nog een flinke schep bovenop. Zestig (diamant), vijfenzeventig (kroonjuwelen en diamant) en honderd (crematorium?) doen de deur dicht.

En dan komt Banger Sisters aankakken met zes jaar.
Past wel precies bij wat het ook pretendeert te zijn: een (h)eerlijk, eigenzinnig online magazine, nét een tikkeltje anders.
Toch maar weer even googlen maar zes jaar als jubileum vind ik nergens; echt helemaal nergens.
Maakt dat wat uit? Natuurlijk niet.

Banger Sisters heeft terecht reden om feest te vieren.
Zes jaar is niet niks, jubileum of niet.
Onder een meer dan energieke en bezielende leiding van Nancy heeft het hele team al jaren lekker gewerkt om alles goed op de rails te krijgen en te houden. Dat is meer dan goed gelukt. Toppie!
Dus meer dan genoeg redenen om een feestje te organiseren. Niet een enkele dag om even bij stil te staan maar dan meteen maar een hele maand vol winacties! Spetterend en knallend.
Jawel. Zo is Banger Sisters!

Sinds 2012 schrijf ik tweewekelijks mijn column.
Ik zou het niet meer willen missen; heerlijk ontspannend en ik krijg er energie van.

Het is meer dan goed zo. Dat hoop ik nog vele jaren te kunnen doen.
Gaat vast lukken.
Samen met al die anderen die Banger Sisters hebben gemaakt tot wat het nu is.

Voor het hele team van Banger Sisters:

PLOP!


Meer columns van Rob van Spanje? Lees zijn bundel Vis op vrijdag!
[bol_product_links block_id=”bol_56fec0b761913_selected-products” products=”9200000039366285″ name=”Vis op vrijdag” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.