Vrouwen kunnen niet voetballen.
Ze trappen wat tegen een bal en met een beetje geluk rolt die ook nog de goal in van de tegenstander. Met pech in hun eigen goal.
Let er maar niet op; het zijn maar vrouwen.

Vooral mannen hebben commentaar.
Voetbal is toch geen vrouwensport. Wat een amateuristisch gedoe; nog lang geen professionele topsport. Kennelijk is geld verworden tot het enige criterium dat geldt voor voetbal. Tweehonderdtwintig miljoen voor een enkele speler. Ik snap dat die speler dat niet op z’n eigen rekening krijgt maar clubs zijn kennelijk bereid om dat soort idiote bedragen neer te tellen voor een simpele transfer. Van de F-jes naar de E-tjes. Mij vergaat de zin om nog ooit naar een wedstrijd te kijken waar die knul in speelt. Echt idiotie ten top.

Hoe belachelijk zit de wereld in elkaar.
Ik probeer te genieten van sport, niet van commercie.
Op zondagavond gaat om 19.00 uur in huize home traditiegetrouw de TV op 1: Studio Sport of hoe heet dat programma tegenwoordig? Iedere week weer zit ik te kijken; bordje op schoot. Waarom? Ik weet het zelf niet meer. Een stelletje miljonairs dat achter een bal aanhuppelt. Mannenvoetbal is verworden tot simpele koehandel. Wat heeft dit met sport te maken?
Ik wil verdomme gewoon ouderwets voetbal zien!

Ik kijk naar het EK voetbal van de vrouwen.
Een verademing. Al vanaf de eerste wedstrijd weet ik: dit is tenminste het echte voetbal dat ik al jaren heb gemist. Voetbal als sport in optima forma. Zo is sport ooit bedoeld en dat is de echte sport om ook als toeschouwer van te genieten. Vrouwen begrijpen het; bij mannen duurt het wat langer. Kan ook zijn dat ze het allang vergeten zijn.

Heerlijk onderuit en puur genieten van het EK voetbal vrouwen.
Van meet af aan is Lieke Martens mijn lievelingsspeelster; absolute topper. Razendsnel, altijd in positie, vaak oogstrelende en onnavolgbare techniek; inzicht. Ik heb totaal geen kijk op voetbal maar ze wordt achteraf ook nog uitgeroepen tot speelster van het hele EK-gebeuren. Ik verwacht binnenkort een telefoontje om te gaan scouten. Bij de vrouwen.

Bij menige wedstrijd van die meiden zit ik op het puntje van de stoel; zeker in de finale.
Sarina Wiegman belt mij van tevoren nog: ik zit met de handen in het haar; wat moet ik? Zij weet dat ze altijd kan koersen op mijn adviezen en past haar tactiek dus aan. Het resultaat heb je kunnen zien.

Onze Oranjevrouwen zijn Europees Kampioen.
Voor de wat oudere lezers: The Golden Girls.

Is vrouwenvoetbal topsport? Dacht het wel!
Lang geleden dat ik nog zo van voetbal heb genoten.

Mijn Lieke is kampioen.

 

Meer columns van Rob van Spanje? Lees zijn bundel Vis op vrijdag!
[bol_product_links block_id=”bol_56fec0b761913_selected-products” products=”9200000039366285″ name=”Vis op vrijdag” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

8 reacties op Oranjevrouwen

 1. Rob ben het helemaal met je eens. Ik kijk al jaren geen voetbal meer. Vanwege het lamlendige gedrag van de voetbalmultimiljonairs.
  Heb zelf in de top op internationaal nivo gehockeyd en weet wat er komt kijken om naast je studie of werk aan je conditie, techniek en taktiek te schaven. Zonder dat het me financieel iets opleverde. Het heeft me iets heel moois gebracht , teamgeest , leren werken voor en met elkaar. Toen zijn er banden voor het leven gesmeed.
  Dat gevoel zag ik bij de dames terug en ik heb genoten va hen. Voelde mezelf weer over het veld lopen om samen tot een prestatie te komen.
  Dat was de klasse van deze meiden met zeker als uitblinkster Lieke Martens. Die alleen zo kan spelen als de andere tien haar in de gelegenheid stellen.
  Groetjes….een column naar mijn hart..
  Dimph

 2. Helemaal met je eens Rob.
  Wat een prachtig en sportief column.
  Ook ik hen genoten van dit vrouwen elftal.
  Teamgeest, vechtlust, inzet, enthousiasme, echt voetbal en ook nog sportief.
  En tot slot de vreugde die ze met iedereen deelde zelfs op maandag bij Jinek waren ze nog in een feeststemming.

  Dank je voor het steunen van deze vrouwen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.