Mijn lijfspreuk: Ik word liever gehaat om wie ik ben dan geliefd om wie ik niet ben.
Een prachtige wijsheid van Kurt Cobain.
Het maakt niet uit wat mensen van mij vinden en hoe ze mij noemen.
Ik heb maar één doel in het leven: mijzelf zijn en blijven.

Wie ik werkelijk ben, zul je nooit ontdekken.
Vaak weet ik het zelf niet eens. Meestal ben ik best wel serieus, denk ik. Eerlijk gezegd word ik daar zelf regelmatig moe van. Soms ben ik verdomde serieus en denken mensen dat ik een grapje maak. Andersom precies zo. Heerlijk. Lekker spelen met taal. Zo af en toe gewoon wat onzin tussendoor vertellen. Een enkele opmerking uit de losse pols. Een leuk plaatje of een simpele tekst op sociale media. Even lekker afreageren op de maar al te vaak serieuze werkelijkheid. Een klein moment voor mezelf om te relaxen.

Stoom afblazen en mensen laten zien hoe relatief het leven eigenlijk is.
Morgen ben je dood maar misschien heb je wel nog af en toe gelachen. Een machine zonder smeerolie werkt niet dus af en toe wat humor kan geen kwaad.
Voor mij is dat vele malen meer dan een simpel grapje. Meer een laxeermiddel om een beetje ontspannen door het leven te kunnen gaan. Ik heb het regelmatig nodig. Niet omdat ik mijzelf nou zo grappig vind want dat ben ik helemaal niet. Het leven is vaak veel te serieus. Wat is dan heerlijker dan af en toe de boel gewoon te laten voor wat ie is. Spring er eens lekker uit en waan je even in een wereld die nooit werkelijkheid zal zijn.

Mijn huisarts schrijft het recept humor altijd uit voor drie maanden.
In die perioden lijk ik wel eens wat vrolijker en kan ik hier of daar een glimlach op gezichten krijgen. Ik krijg wat smileys op Facebook. Nou en, was het dat dan?
Nee. Voor mij is humor het belangrijkste medicijn om het leven zo af en toe draaglijk te maken. Klagen zal ik niet maar alles zou zo veel mooier kunnen zijn met wat meer lol in het leven.

We kennen allemaal de doorsnee grappen en grollen.
Variëren van humorloos, erg flauw tot lachen, gieren en brullen. Woordspelingen waarmee je met een paar simpele woorden de lezer op het verkeerde been zet. Daarbij gaat het vaak alleen maar om associaties met wat bekend is in een totaal andere context plaatsen.
Dat geldt ook voor een vaak doodsimpele opmerking. Het is niet die opmerking die zo bijzonder is maar de plaats en het moment dat iemand ze plaatst. Ik kan ervan genieten.

Zelf leuter ik wat af op Facebook en zo.
Heel vaak serieus maar minstens zo vaak klinkklare onzin. Hoe je het noemt maakt niet uit. Haat mij of heb mij lief en alle varianten daartussen die je zelf kunt verzinnen. Wat ik daarvan vind, is totaal niet interessant. Ik hoor vooral graag wat anderen te vertellen hebben.
Op Facebook heb ik geen vrienden, alleen een zorgvuldig aangelegde verzameling gekken.

Ik hou mijn mond en denk aan het aloude adagium.
Als de koekoek zwijgt dan hoor je de leeuwerik.

Meer columns van Rob van Spanje? Lees zijn bundel Vis op vrijdag!
[bol_product_links block_id=”bol_56fec0b761913_selected-products” products=”9200000039366285″ name=”Vis op vrijdag” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.