Babyliss heft een nieuwe krultang in hun assortiment; de Curl Styler Luxe. Een krultang waarvan Babyliss zegt dat het eenvoudiger is om krullen in je haar te creëren en je gekrulde haar langer ook veel langer in model houden, Dat klinkt goed, dat wilden we bij Banger Sisters zelf wel eens ervaren. En dat kon, want we mochten de Babyliss Curl Styler Luxe uitgebreid testen!

Wat Babyliss zelf zegt over hun nieuwe Curl Styler Luxe
Onze Curl Styler Luxe is een krultang die warme en koele lucht combineert om moeiteloos zachte krullen te creëren. Het unieke ontwerp met dubbele cilinder verwarmt de lucht voor zodat de krul makkelijk kan worden gevormd, waarna de koele lucht garandeert dat de krul lang in model blijft.

Wat de specificaties zijn van de nieuwe Curl Styler Luxe
– Creëer eenvoudig in één beweging krullen die lang in model blijven zitten
– 36 mm grote, ronde cilinder om zachte, losse krullen te creëren
– Innovatief design: gespleten cilinder met keramische platen die het haar verwarmt om een krul te
creëren
– Cool air-technologie die de krul meteen fixeert
– Door de quartz-keramische platen en cilinder glijdt de stylingtool soepel door je haar
– 2.5m extra lang meedraaiend snoer
– 3 jaar garantie

Eerst een onderzoekje
Natuurlijk deden we eerst even grondig onderzoek op het web, want wordt er gezegd over deze nieuwe Babyliss Curl Styler? Het filmpje van Babyliss zelf is duidelijk; deze curl styler werkt als een trein, in no time heb je een bos vol weelderige krullen. In het filmpje zie je dat een lok wordt gepakt, een draai wordt gemaakt en met het naar beneden halen van de styler ontstaat er een mooie krul. Wanneer je op zoek gaat naar real tutorials komt het nét wat anders over; er moet flink worden gedraaid met de styler en dan komt er geen krul maar een flinke slag tevoorschijn. Hm, dat is wel een verschil natuurlijk. Er is maar één manier om erachter te komen wat er nu precies van klop: zelf aan de slag met de Babyliss Curl Styler Luxe!

Wat wij vinden van de nieuwe Babyliss Curl Styler Luxe
Om te beginnen ziet het apparaat er indrukwekkend uit. Het is een flinke krultang met in binnenin keramische platen en aan de buitenkant een cilinder waar lucht uit komt. Bij het aanzetten van het apparaat schrokken we even, want er komt nogal wat geluid uit het ding. Ergens logisch want kortgezegd is het een krultang en föhn in één. Wat heel fijn is, is het lange snoer die echt moeiteloos meedraait. Geen in de war geraakte draad dus, dat is al een goed begin. Het indraaien gaat vrij soepel. We gaan eerst voor de Babyliss methode met een streng haar omvouwen en de styler naar beneden trekken. Om kort te gaan; dit werkt niet. De streng haar wordt warm en er ontstaat een flauwe slag. Bij de volgende haarstreng besluiten we meer met de styler te draaien en dit gaat al wat beter, er ontstaat een ietwat meer krullerige haarstreng. Je voelt duidelijk dat de styler koele lucht blaast, maar de styler wordt aan de buitenkant nog behoorlijk warm. Het blijft dus opletten dat je je hoofdhuis of oor niet verbrand. Overigens zat er bij het uitpakken van de doos al een hittebestendige mat. We vroegen ons af waarom, deze styler bleef toch cool. De hittebestendige mat snappen we nu na gebruik helemaal. Dat matje is geen overbodige luxe want de styler moet zo’n twintig minuten afkoelen voordat je hem weer op kan bergen. Ook een belofte van Babyliss; door de combinatie van warme keramische platen en de koude lucht worden de krullen gefixeerd en blijven langer in model. Ook dit liet helaas wat te wensen over. Nadat je helemaal klaar bent begint het hier en daar al wat uit te zakken. Na het krullen heb je echt ‘paadjes’ in je haar van de strengen die je één voor één hebt gekruld. Als je daarna voorzichtig je haar in model probeert te brengen en er zogezegd één geheel van wil maken verdwijnt de rest van de krul al gauw. Is dit dan eigenlijk een miskoop? Nee, dat willen we ook weer niet zeggen. Je haar wordt er ontiegelijk zacht van en heb je stijl haar dan geeft het zeker wat volume in de vorm van mooie waves. Helemaal afschrijven doen we de Babyliss Curl Styler dus ook zeker niet. Maar een volle bos weelderige krullen? Nee, dat kregen wij er niet mee voor elkaar. Al met al is het wel een heel gebruiksvriendelijk apparaat en kun je er best wat mooie kapsels mee tevoorschijn toveren.

Zelf een mooi kapsel tevoorschijn toveren? Bestel de Babyliss Curl Styler Luxe via onderstaande link:

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.