Lynx is van oorsprong een Spaans bordspel waarbij het de bedoeling is om zo snel mogelijk drie bij elkaar horende plaatjes te vinden. Hartstikke leuk, én we kunnen dit spel nu ook in Nederland spelen, want Indentity Games heeft het spel in een nieuw, Nederlands jasje gestoken. Lynx is een leuk en leerzaam spel. Dat vonden we bij Banger Sisters zo gezellig klinken dat we graag dit nieuwe spel een wilden uitproberen.

Lynx is een actiespel en is dan ook dé test voor je reactie- en gezichtsvermogen. Dat klinkt erg leuk en we zijn dan ook reuze benieuwd naar dit nieuwe spel.  Nadat je het speelbord, wat bestaat uit puzzelstukken in elkaar hebt gezet begint het spel. Eerst maar eens uitleggen hoe je dit snelle spel moet spelen: Elke speler mag steeds drie kaartjes uit de box pakken en daarmee de drie bijbehorende plaatjes op het spelbord vinden. Zodra je een plaatje hebt gevonden leg je er een fiche op.  Heb je alle plaatsjes gevonden en er een fiche opgelegd? Roep dan als eerste Lynx! De andere spelers moeten stoppen met zoeken. Van de fiches die op het goed plaatje liggen mag je het kaartje houden. Wie als eerste 25 kaartjes heeft weten te verzamelen is de winnaar.

Wat vooral leuk is aan Lynx is dat het elke keer anders is. De volgorde van het speelbord onthouden heeft geen zin, want elke keer kun je het bord weer anders in elkaar zetten door de puzzelstukken. Tijdens het spelen word je uitgedaagd om zo goed en snel mogelijk te kijken en je plaatjes te vinden, wat vaak voor leuke, spannende momenten zorgt. Hoewel dit spel is bedoeld voor kinderen rond de leeftijd van 6 á 7 jaar is Lynx ook geweldig leuk om met oudere kinderen te spelen.  Het spel heeft weinig regels en is voor iedereen snel te leren. Om het spel makkelijk te noemen is een beetje te kort door de bocht. Je moet drie plaatjes zoeken die passen bij je drie kaartjes, maar een spelbord staat propvol plaatjes. Daarnaast is er een tijdsdruk want je moet natuurlijk wel je plaatjes hebben gevonden voordat een van je medespelers Lynx! Roept.

Lynx is een ontzettend leuk spel. Simpel maar zeker uitdagend. Het verbetert je concentratie en werkt als een braintrainer. Dit leuke spel is al meteen genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in de categorie 6 & 7 jaar. Bekijk alle genomineerden via de website www.speelgoedvanhetjaar.nl. Vanaf september kan er via deze website gestemd worden op de favoriete spellen in de verschillende categorieën. Wij stemmen natuurlijk op Lynx en spelen nog gezellig een spelletje!

Daag de hele familie uit en speel het razendsnelle actiespel Lynx!
Leeftijd: 6+
Aantal spelers: 2+ spelers
Speelduur: 15 minuten
Verkoopadviesprijs: € 24,99

Vanaf nu verkrijgbaar bij Bol.com
[bol_product_links block_id=”bol_5d680b716fee6_selected-products” products=”9200000113385485″ name=”bordspel Lynx ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

2 reacties op Testing for Banger Sisters: bordspel Lynx van Identity Games

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.