Testing_for_Banger_Sisters_-_StoppaRed

Het is niet giftig, het kan eigenlijk geen kwaad, maar het helpt je wel om je te verdedigen. Het is nieuw in Nederland en heet StoppaRed. Testing for Banger Sisters mocht het uitproberen.
StoppaRed is een product wat overkomt uit Amerika. Het is vooral bedoeld om je veiliger te voelen en daarnaast om jezelf op een geweldloze manier te kunnen verdedigen.
StoppaRed is een nieuw soort verdedigingsspray die een uitkomst kan bieden in een gevaarlijke situatie. Waarschijnlijk denk je nu meteen aan een agressief goedje zoals pepperspray, maar StoppaRed is net wat anders. In tegenstelling tot traangas of pepperspray is StoppaRed niet giftig en bijtend, maar geeft wel een mogelijkheid om de dader achteraf te identificeren. De spray laat namelijk een rood goedje achter. Niet giftig, maar het werkt natuurlijk wel desoriƫnterend en je belager is meteen volop herkenbaar. De rode verfachtige substantie is enkel met water en zeep te verwijderen, maar daarnaast laat StoppaRed een UV residu achter. Dit residu is met het blote oog onzichtbaar, maar eenvoudig te achterhalen met een UV lamp. De kans dat een belager op die manier sneller kan worden gepakt is op deze manier vergroot.

Maar dan de praktijk. De StoppaRed zit verpakt in kleine spuitbusjes die je handig meeneemt in handtas of binnenzak. Verder is de rode substantie die vrijkomt inderdaad erg moeilijk af te wassen, zelfs met water en zeep. Geen van onze testpersonen liet zich vrijwillig in het gezicht dan wel ogen spuiten, maar we kunnen ons levendig voorstellen dat dat alles behalve prettig aan zal voelen.
Wanneer je wordt lastiggevallen en je spuit de spray in diegene zijn gezicht, is een reflex om met de hand het gezicht af te vegen. Gevolg is dat de verfsubstantie alleen maar meer wordt uitgesmeerd en je belager herkenbaar en opvallend wordt. Een mooi en veilig alternatief voor de anders vrij agressieve traangasbusjes of pepperspray.

Meer informatie over StoppaRed kun je opvragen via www.brite-strike.eu

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.